Quantcast

Užgavėnės uostamiestyje – su žaismingu „politiniu“ atspalviu

Sekmadienį uostamiestyje organizuotos Užgavėnės sutapo ne tik su savivaldybių tarybų ir merų rinkimais, bet ir su Kaziuko muge.

Ir nors Užgavėnių linksmybes rengęs Klaipėdos etonokultūros centras šventei suteiktė žaismingą „politinį“ atspalvį, tačiau nei Morės rinkimai, nei jos likimas klaipėdiečių šįkart nesudomino. Veikiausiai tam įtakos turėko ir prakiuręs dangus.

Žiemos palydos ir triukšmingas pavasario žadinimas šį sekmadienį ne itin sudomino klaipėdiečius, nors šventės organizatorių įdirbis buvo nemenkas.

Šiemet siekta, kad Užgavėnės taptų šio laikmečio atspindžiu.

Todėl šalia tradicinių kaukių, linksmybių, būtinų šventės atributų savo vietą atrado šiandieninės aktualijos – Morės (beveik mero) rinkimai.

Vis dėlto Užgavėnės liko antrame plane ir ne tik dėl tikrų savivaldybių bei merų rinkimų, taip pat itin gausios Kaziuko mugės, bet ir dėl įsismarkavusio lietaus.

Nepaisant to, šiuos rinkimus laimėjusi Morė tradiciškai buvo pagerbta  iškilmingais ugnies liežuviais, kurie, anot senųjų tikėjimų, turėtų patraukti iš mūsų gyvenimo visas negandas ir blogybes.

Bet, Užgavėnių šventės rengėjų tikinimu, pavasaris vis tiek ateis, kuris šiemet, beje, nebuvo labai toli nuklydęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kanapinis.

Kanapinis. portretas
More, nepurkštauk - kitąmet ant laužo užkelsim.

Klaipeda

Klaipeda portretas
Debilai

MORĖ

MORĖ portretas
Kaziuko mugė nieko gero: mėsa, mėsa, mėsa - lyg turguj kiekvieną dieną negalėtum nusipirkti. Tokias muges galima kiekvieną mėnesį organizuoti, tegu pardavinėja žmonės , ką pagamino- negi gaila. Scenoje bebalsiai dainininkai, Morė prie susideginusio žmogaus... Beskonybė, pratęsusi Vasario 16 - osios šviesų nesąmonę( net vieta buvo įregta elektronine cigarete pasinaudoti) ir pinigų švaistymą. Išsigimė Užgavėnės. Palikim ją preičiai, kada nebuvo ką veikti, kada tai buvo pramoga.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių