Quantcast

Už nuopelnus kultūros paveldui apdovanotas buvęs Klaipėdos universiteto rektorius

  • Teksto dydis:

Šią savaitę minint Tarptautinę paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dieną Kultūros paveldo departamento (KPD) medaliu „Už nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui” apdovanotas buvęs Klaipėdos universiteto rektorius profesorius Vladas Žulkus, dar keliems žmonėms įteikti padėkos ženklai.

Apdovanojimai buvo įteikti Klaipėdos piliavietėje, antradienį–trečiadienį uostamiestyje vykusio paminklosaugai skirto seminaro metu, pranešė KPD.

„Klaipėdos kraštas atrandamas iš naujo, pastaruoju metu atgyja daugelis paveldo objektų, džiugina sutvarkyta Klaipėdos piliavietė, ketinimai atstatyti Šv. Jono bažnyčią. Klaipėda išskirtinė ir dėl dėmesio povandeniniam kultūros paveldui, turime 18 jau įteisintų povandeninio kultūros paveldo objektų“, – sakė apdovanojimus įteikęs KPD direktorius Vidmantas Bezaras,

Pasak pranešimo, profesoriui V. Žulkui apdovanojimas skirtas už ilgametį darbą kultūros paveldo srityje, povandeninės archeologijos mokyklos kūrimą Lietuvoje ir atstovavimą šaliai tarptautinėse organizacijose.

Padėkos ženklais už ilgametį darbą muziejininkystės ir dvarų paveldo išsaugojimo srityje, naujam gyvenimui prikeltą Kretingos dvarą apdovanota Vida Kanapkienė, už ilgametį vadovavimą daugelį Vakarų Lietuvos regiono kultūros paveldo objektų restauravusiai bendrovei „Pamario restauratorius” – Aldas Kliukas.

Denisas Nikitenka apdovanotas už nuolatinį rūpestį Mažosios Lietuvos ir Klaipėdos krašto kultūros paveldu, visuomenines akcijas jų išsaugojimui ir pristatymą žiniasklaidoje, o Rūta Končiutė-Mačiulienė – už vietos bendruomenių telkimą Žemaitijos kultūros paveldo išsaugojimui ir nuoseklų paveldo sklaidos ir propagavimo darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Hmm..Pasirodo pas mus Klaipėdoje yra žmonių nusipelniusių kultūros paveldui? Kažkas žino šį žodį ir dirba Paveldui!!! Puiku. Tik man kyla klausimas - o mūsų Klaipėdos senamiestis, griūvantys Luizės gimnazijos ar Karališko pašto rūmai, "Baltijos "griuvėsiai, senoji gražioji ir byranti gabalais prefektūra Taravos Anikės aikštės pakrašty, neverti tokių ,,neprastų" žmonių dėmesio? Kažkaip niekur niekad negirdėjau, nemačiau dėl jų besireiškiančio šio iškilaus KU rektoriaus...Vistiek tikiu kad jis susiruoš kažkada kažkur viešai ryžtingai pasisakyti ir šitais klausimais - padarys didelį poveikį mūsų miesto auksinių praeities artefaktų atgaivinimui ..Sveikinu su apdovanojimu :D)

Žulkys gal yra nusipelnęs ne kultūros paveldui

Žulkys gal yra nusipelnęs ne kultūros paveldui portretas
O daug daugiau!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių