Quantcast

„Už metų patirtį“ įvertintas LRDT „Dėdė Vania“ sugrįžta pas Palangos žiūrovus

  • Teksto dydis:

Lietuvos rusų dramos teatro (LRDT) spektaklis „Dėdė Vania” po metų pertraukos iš sostinės atvyksta į Palangą. Rugpjūčio 20 ir 21 d. vienos dalies imersinis spektaklis rusų kalba pagal Antono Čechovo pjesę bus rodomas Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23a, Palanga).

Subtiliai žiūrovus į vyksmą įtraukiančio spektaklio „Dėdė Vania“ režisierius ir inscenizacijos autorius Tadas Montrimas 2020 m. už šį spektaklį įvertintas aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu – „Auksiniu scenos kryžiumi“ nominacijoje „Už metų patirtį", kūrybingai plečiant teatro meno suvokimo ir galimybių ribas.

Pojūčių ir patirčių kupinas LRDT imersinis spektaklis „Dėdė Vania“ Vilniuje vaidinamas Literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje Markučiuose. Neatsitiktinai šiam spektakliui ir Palangoje pasirinktas pirmojo burmistro, visuomenės veikėjo Jono Šliūpo muziejus, saugantis autentišką atmosferą ir istorinį interjerą.

Unikalioje kultūrinėje vietoje „scenas iš provincijos gyvenimo“, kaip įvardijo pats A. Čechovas, atkuriantį spektaklį apipavidalino ir muziejinei erdvei pritaikė dailininkė scenografė Irina Komissarova.

Nepamirštamus „Dėdės Vanios“ veikėjus įkūnija Aleksandras Agarkovas (Serebriakovas), Juliana Volodko (Jelena Andrejevna), Jelena Orlova (Sofija Aleksandrovna), Inga Maškarina (Voinickaja), Viačeslav Lukjanov (Voinickis), Andrius Darela (Astrovas), Liuda Gnatenko (Serebriakovo mirusi žmona), Jurij Ščiuckij (Teleginas), Valentina Lukjanenko (Marina) ir kt.

„Tai tarsi koks dėmesingas pasivaikščiojimas po gyvenimą, po „Dėdės Vanios“ pasaulį. Memorialiniai muziejaus kambariai yra išsaugoję labai unikalią XIX a. pabaigos – XX a. pradžios atmosferą, kurią siekiame perteikti per tiksliai atkurtus senovinius to laikmečio interjerus, kostiumus, kvapus, apšvietimą. Yra ir tam tikrų reikalavimų žiūrovams, pavyzdžiui, visiškai išjungti mobiliuosius telefonus, nebendrauti tarpusavyje, dėvėti kaukes iki spektaklio pabaigos, kad žiūrovas visiškai liktų su savimi, su savo mintimis, nesiblaškytų, taptų „nematomu“ tame vyksme ir žvelgtų tarsi pro filmavimo kameros akutę“, – sako režisierius T. Montrimas.

Palangoje spektaklis bus rodomas dvi dienas po du kartus – rugpjūčio 20 d., penktadienį, 18 ir 20 val., o rugpjūčio 21 d., šeštadienį, 15 ir 17 val. Bilietai jau „Tiketoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių