Quantcast

Uostamiestyje šoks įžymybės

Uostamiestyje visą savaitgalį vyks įnirtingos kovos dėl geriausiųjų titulo. Įvairiose šokių stiliaus kategorijose dėl Lietuvos taurės susikaus maždaug 2 tūkst. "Lithuanian Cup" dalyvių iš viso pasaulio.

Šiandien prasideda ir visą savaitgalį tęsis šokių kovos "Lithuanian Cup 2016".

Anot renginio organizatoriaus šokių studijos "Intrus" vadovo Mindaugo Lekausko, Klaipėdoje šia proga svečiuojasi apie 2 tūkst. šokėjų iš aštuonių skirtingų pasaulio šalių – 30 atstovų iš Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Moldovos, Rusijos, Baltarusijos ir, žinoma, Lietuvos.

Daugiausia dalyvių šokių aikštelėje bus iš kaimynės Estijos.

"Estai parodė kone didžiausią susidomėjimą šiuo renginiu, netgi panoro tokį pat surengti pas save. Be to, pirmą kartą mūsų čempionatų istorijoje sulaukiame svečių iš tolimosios Pietų Korėjos, kur šokiai ne tik tarp jaunimo, bet ir vyresniųjų yra ypač "ant bangos". Seminaruose savo patirtimi dalysis šių metų konkurso "World All Styles Battles", vykusiame Las Vegase, laimėtojai, garsiausių Korėjos šokių televizijos projektų dalyviai – hiphopo stiliui atstovaujantis "Rhythm Gate" ir "waacking" stiliaus žvaigždė "Waackxxxy", – atskleidė renginio iniciatorius.

Šokių čempionatas, kuriame savo sugebėjimus pademonstruos ir uostamiesčio komandos, vyks LCC tarptautinio universiteto Michealsen centre. Renginys tęsis iki sekmadienio vakaro.

M.Lekauskas pasakojo, kad šiemet prisijungė ir slapyvardžiu "Shaadow" prisistatantis pasaulinio lygio šokėjas, teisėjaujantis didžiausiuose pasaulio renginiuose, tokiuose kaip "World of Dance" Los Andžele. Internetinėje erdvėje jis turi apie pusę milijono gerbėjų.

"Gatvės šokių kovose vien suaugusiųjų kategorijoje dalyvaus aštuoni aukšto lygio solistai. Teisėjaus įspūdinga teisėjų brigada iš įvairių šalių. Tik vakar atskridę korėjiečiai nori bendradarbiauti, džiaugiasi galimybe būti Lietuvoje. Tikimės įnešti į Klaipėdą gyvybės, o svečiams palikti kuo geriausią įspūdį apie miestą ir šalį. Žinoma, yra kur tobulėti, bet sunkiu darbu pasiekti įmanoma labai daug", – įsitikinęs M.Lekauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Renginys geras bet ir kainos gražios pakliūti į šy renginy kaip dalyviams 15eu o kaip žiūrovui 10eu tik nei kvituku ar kažko panašaus neduoda, VMI galetu pasižiūrėti į renginuka su tiek dalyvių ir žiūrovų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių