Quantcast

Uostamiestyje prikels legendinį spektaklį

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę klaipėdiečiai turės galimybę išvysti jau keturioliktus metus skaičiuojantį spektaklį "Nuolankioji", kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka režisierius Valentinas Masalskis.

Pagal tragišką Fiodoro Dostojevskio apsakymą paties V.Masalskio pastatytas spektaklis buvo ilgai rodomas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre sostinėje, o netrukus sukvies į teatrą ir uostamiesčio publiką.

Spektaklis "Nuolankioji" – tai emocionali žmonos savižudybę išgyvenusio vyro išpažintis, kurią atlikdamas pagrindinis veikėjas paskelbia nuosprendį savo paties gyvenimui. Aktorius nedemonstruoja pakylėtų teatrinių kančių ir nuopuolių, o savo jausmus ištverti bando kartu su savo herojais.

"Nuolankiojoje" V.Masalskis pasitelkia pačius subtiliausius aktorystės niuansus, tarytum tramdo savo aktorinę prigimtį. Mačiusieji šį darbą pripažino, kad spektaklyje dominuoja "masalskiškoji" poezija, "masalskiškoji" lyrika, "masalskiškasis" Dostojevskis. Tai ne tik kančia, veikiau – analitinis pasaulio ir žmogaus būsenų suvokimas.

Kartu su V.Masalskiu spektaklyje vaidina aktorė Diana Anevičiūtė, spektaklio dailininkė – ilgametė V.Masalskio kūrybos partnerė Renata Valčik.

Nors premjera įvyko dar 2002 m., tačiau kūrinio režisierius ir pagrindinio vaidmens atlikėjas tikina, kad laikui atspari F.Dostojevskio klasika yra aktuali ir šių dienų žiūrovui.

"Man šis darbas – tarsi emocijų laboratorija, kiekvieną kartą jis suskamba vis kitaip ir kaskart tai lyg pokalbis su savo paties nuodėmėmis. Tikiu, kad ir žiūrovai, išlaikantys "Nuolankiąją" gyvą jau keturiolika metų, atranda klasikiniame F.Dostojevskio apsakyme dalį savo ydų ir gali jas analizuoti kartu su spektaklio kūrėjais", – sakė V.Masalskis.

Beje, siekiant pristatyti spektaklį uostamiesčio gyventojams, buvo suvienytos trijų Lietuvos teatrų pajėgos: spektaklis priklauso Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui, rodymą Klaipėdoje organizuoja Klaipėdos jaunimo teatras, o publika bus kviečiama į Klaipėdos dramos teatro mažąją salę.

Spektaklis "Nuolankioji" lapkričio 15 ir 29 d. 18 val. 30 min. vyks Klaipėdos dramos teatro mažojoje salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių