Quantcast

Uostamiestyje pralėkė pirmoji džiazo festivalio diena

  • Teksto dydis:

Pralėkė pirmoji 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio pagrindinių koncertų diena.

Ketvirtadienį didžiojoje festivalio scenoje Kruizinių laivų terminale žiūrovų kraują kaitino Klaipėdoje šiuo metu gyvenančių muzikantų iš Lietuvos, Italijos ir Ispanijos jungtinis eksperimentas „Sabor Latino united forces“, liūdėti neleido unikalaus muzikos instrumento „RayJam“ kūrėjas iš Tuniso Nabil Khemir bei balsų harmonija visus prikaustė vokalinė grupė iš Norvegijos „Nordic blue“.

„Džiaugiuosi, kad tai puikus 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio startas, jau pirmą dieną išsiskiriantis muzikos stilių ir atlikėjų iš skirtingų, egzotiškų pasaulio šalių įvairove.  Nekantrauju sulaukti rytdienos, kai festivalio sceną užplūs dar didesnė džiazo banga“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Tęsiant ilgametę festivalio ir Lietuvos buriuotojų sąjungos draugystę, penktadienį 11 val. startuos birželio 8-10 dienomis vyksiantis stipriausių Lietuvos kreiserinių jachtų susirungimas Lietuvos ORC čempionate KLAIPĖDA JAZZ. Neabejotina, kad tai bus viena iš sportiškiausių Lietuvos regatų Baltijos jūroje, padovanosiančia neužmirštamas akimirkas tiek dalyviams, tiek ir žiūrovams. O čempionato dalyviai varžysis ne tik dėl geriausiųjų Lietuvoje titulo, bet ir dėl KLAIPĖDA JAZZ pereinamosios taurės.

Tai puikus 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio startas.

12 val. Klaipėdos pilies džiazo festivalis ir medicininių tyrimų laboratorija „Antėja“ pristatys unikalų muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“, vyksiantį Šv. Pranciškaus onkologijos centro koplyčioje (Savanorių g. 4). Į nemokamą renginį kviečiami visi,  kurie siekia įveikti savo vidinius ar net išorinius barjerus bei atrasti muziką, kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą. Jau trečiąjį seminarą „Muzika gydo“ ves išskirtinę praktiką muzikos terapijos srityje sukaupęs muzikos pedagogas Linas Švirinas. Seminaro metu pasirodys L. Švirino suburtas klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblis „Muzikavimo džiaugsmas“, atlikėja Jakaterina Kosmakova, Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ globotiniai. Seminaro metu taip pat suskambs aktorės Eglės Jackaitės skaitomos žymiausių Lietuvos ir užsienio poetų eilės – ištraukos iš aktorės kūrybinio vakaro „Jausmų džiazas“. Seminare planuoja sudalyvauti ir mintimis pasidalinti festivalio svečias tunisietis N. Khemir.

Vytauto Petriko nuotr.

16. val. visi jaunieji, ir ne tik, Klaipėdos muzikantai kviečiami į S. Šimkaus konservatorijoje (S. Šimkaus g. 15) vyksiančią vieno žymiausio Lenkijos bosinės gitaros virtuozo ir džiazo muzikos revoliucionieriaus Wojtek Pilichowski meistriškumo pamoką. W. Pilichowski biografijoje – 14 solinių ir dar daugiau nei 200 kartu su kitais žymiais atlikėjais įrašytų albumų, parduotų daugiau nei 6 mln. kopijų tiražu. Kartu jis – ir kelių muzikos vadovėlių autorius, specialių meistriškumo stovyklų, seminarų ar pamokų iniciatorius bei dėstytojas. Priminsime, kad šio muzikanto pasirodymas tapo vienu įsimintiniausiu jau praėjusių metų festivalio Klaipėdoje akcentu.

18. val. Danės upėje bus surengtas jau trečiasis „džiazuojančių“ jachtų paradas, kur puikią ir pakilią nuotaiką garantuos Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro muzikos garsai.

18.15 val. Klaipėdos piliavietėje bus iškilmingai pakelta Klaipėdos miesto vėliava, muzikuojant Klaipėdos džiazo orkestrui.

Nuo 18.30 val. muzika netils Kruizinių laivų terminale. Scenoje pasirodys Ukrainos „futuristinio džiazo“ ambasadoriai „Pokaz Trio“, egzotiškieji kubiečiai „Havana Libre“, pasinerti į nenuilstamą džiazo ritmą taip pat kvies kompozitorius ir saksofono virtuozas iš Izraelio Tevet Sela, o vakarą užbaigs kerinčio balso ir nenuginčijamo talento muzikos žvaigždė iš Švedijos Gunhild Carling, kuri dažnai vadinama „moterimi orkestru“ dėl gebėjimo groti visa eile muzikos instrumentų – trombonu, trimitu, arfa, dūdmaišiu, fleita, bandža ir fortepijonu. G. Carling koncertai neprimena įprastų pasirodymų, o tampa įsimintina, įtaigia, entuziazmu ir pozityvia nuotaika trykštančia, abejingų nepaliekančia sensacija.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – birželio 7-9 dienomis Klaipėdos Kruizinių laivų terminale. Daugiau: www.jazz.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Situacija

Situacija portretas
Jūs man paaiškinkit, ką reiškia "džiazuojanti" jacha???????? Varteliojasi ji? Plaukia po vandeniu? Ar su ja plaukia meras trimitininkas ir pučia? Kas tai? Man tai panašu, kad surašote, kad surašyti. Ir jei jos plauks, kaip plauke visados, tai yra labai pigus renginių organizatorės triukas :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių