Quantcast

Uostamiesčio Baroti galerijoje – tapytojo A. Karvelio „Senos naujienos“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos Baroti galerijoje iki balandžio 28-osios veikia Arvydo Karvelio (Klaipėda) tapybos paroda „Senos naujienos“.

Ekspozicija sudaryta iš naujausių autoriaus darbų, nutapytų per pastaruosius dvejus metus. Atpažįstamas A.Karveliui būdingas braižas – jo darbai pilni mistikos, žybčiojantys rakčiukais, pinigėliais, sraigteliais, varžteliais, virvelėmis, akmenukais, užtrauktukais... Juose knibždėte knibžda neramios mintys, lyg kokie keisti gyviai varva lietaus lašai, ašaros ar gintaro inkliuzai. Kituose paveiksluose slepiasi kažkas fatališko, graudaus. Kaip ir tame jo nutapytame tamsiame kalne ar aukštame danguje virš miesto. Ypač aktualiai tai nuskamba šių dienų kontekste, kai pasaulis skęsta pandemijos problematikoje, žmonija pasimetusi.

Intriguoja ir žavi ne tik mįslingos A.Karvelio paveikslų istorijos, bet ir kūrinių faktūros, kaip tapytojas elgiasi su savo darbų paviršiais. Tapo jis ant kartono, drobės, lentos ar kokio nors buvusio baldo detalės, jam vienam žinomais būdais priversdamas juos šiauštis, badytis, glaustytis, aižėti ir skilinėti lyg stiklą. Jo tapyba pilna visko. Gal tik dabar ji ne tokia maištinga ir žaisminga kaip anksčiau, joje daugiau liūdesio ir dar daugiau paslapties. Iš tikrųjų autorius visuomet mokėjo linksmai apžaisti rimtus dalykus.

A.Karvelis gimė 1965 m. Klaipėdoje. 1983–1990 m. studijavo grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijoje. Lietuvos dailininkų sąjungos ir Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narys, menininkų grupės „Doooooris“ narys. Kuria tapybos, grafikos, instaliacijos ir koliažo srityse. Parodose dalyvauja nuo 1989 m. Surengė maždaug 20 personalinių parodų.

A.Karvelio kūrinių parodą „Senos naujienos“ uostamiesčio Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2) galima pamatyti II–V – nuo 15 iki 18 val., VI – nuo 12 iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių