Quantcast

Uostamiesčio Baroti galerijoje – A. Kleizaitės kūrinių paroda

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 18 val. KADS Baroti galerijoje Klaipėdoje (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaryta Aušros Kleizaitės kūrybos paroda.

Šiuolaikinio meno atstovė A. Kleizaitė – tekstilininkė, grafikė ir skulptorė. Baigė taikomosios grafikos studijas, vėliau studijavo tekstilę, 2000 m. tapo menų magistre.

Išraiškinguose grafikos darbuose tyrinėja Vakarų ir Rytų estetikos ir kultūros sankirtas. Jos piešiniai dažnai virsta trimačiais objektais ir instaliacijomis, juose susipina skirtingi žanrai, tad pastaraisiais metais rengtose ekspozicijose autorės objektai kalba kaip visuma.

Nuo 2002-ųjų A. Kleizaitė kasmet keliauja po Indiją. Ten kuria, domisi tradicijomis ir kultūra. Kelionės leido jai permąstyti žmogiškąją patirtį, kultūrų ir žmonių sąveiką. Jos darbuose aiškiai juntamas dėmesys vidinei žmogaus būsenai, noras gilintis į įvairius dvasinio gyvenimo aspektus. Jos kūryboje patirtis pinasi su tradicijomis, kultūromis, gamta ir kasdienybe.

Meno gimimo procese A. Kleizaitei svarbūs keturi pagrindiniai principai: šviesa, būsena, estetika ir istorija. Ji naudoja paprastas raiškos priemones (popierių, anglį, pastelę), tačiau visuomet linkusi eksperimentuoti. Jos meninė praktika – nesibaigiančios paieškos, kaip piešiniu perteikti neaprėpiamą idėjų, būvių ir būsenų amplitudę: karas ir taika, gyvenimas ir mirtis, meilė ir neapykanta, nesėkmė ir tikėjimas.

Nuo 1998 m. ji aktyviai dalyvauja meno parodose Lietuvoje ir užsienyje, vyko į tarptautines menininkų rezidencijas Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Airijoje, Graikijoje, Ukrainoje, Sakartvele ir Indijoje, surengė keliolika personalinių parodų.

2003–2004 m. buvo UNESCO-Aschberg programos stipendininkė. Jos objektas „The Art of Being a Girl“ („Menas būti mergina“) apdovanotas parodoje „Geriausias 2003 metų kūrinys“. Nemažai jos darbų yra privačiose kolekcijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šūdmalizmas.

Šūdmalizmas. portretas
Karalius nuogas.

čia ne kūrinių

čia ne kūrinių portretas
o kuntaplių

Vargeli

Vargeli portretas
ir čia Menas? Net rašydamas galvoju ar verta rašymui apie nieką naudot laiką? Bet ,,Baroti galerija" nustebino, tikrai nustebino..Nežadat įsikurti Dumpių savartyne? Manau ten tokių genijų-kūrėjų tuntai laksto-visi norės savo kūrinius pas jus eksponuoti :D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių