Quantcast

Ukrainos moterims – meilės dainos ir duetai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos koncertų salė Kovo 8-osios koncertą skiria Ukrainos moterims, kurios karo akivaizdoje priverstos išgyventi skausmą dėl mylimų vyrų, pačios kovoti už savo valstybę, palikti namus, rūpintis artimaisiais slėptuvėse, gyventi siaube ir nežinioje... Jausmingą koncertą „Meilės dainos ir duetai“ šių dienų herojėms dedikuoja Klaipėdos kamerinis orkestras, dirigentas Vytautas Lukočius, operos solistai Monika Pleškytė ir Tomas Pavilionis.

Perspektyvus sopranas

Įvairių meilės istorijų pilnas operos repertuaras puošia koncertų programas ir klausytojus žavi emocijų įvairove, melodingumu, o dainininkai gali pademonstruoti savo vokalinius ir aktorinius sugebėjimus. Tikras malonumas bus klausytis operos žanro gerbėjams puikiai pažįstamų soprano ir tenoro balsų. Tai M.Pleškytė ir T.Pavilionis, kurie abu yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) solistai.

M.Pleškytė – jaunosios kartos solistė, kurios perspektyvumu neabejoja nei muzikos mėgėjai, nei profesionalai. Tarptautinių konkursų laureatė neseniai apdovanota „Operos vilties“ nominacijoje už LNOBT kuriamus vaidmenis. „Traviata“, „Bohema“, „Rožės kavalierius“, „Kandidas“, „Tarnaitė ponia“ – tik dalis jos įsibėgėjusią karjerą pažymėjusių operų pavadinimų. M.Pleškytę taip pat publika gali matyti Kauno ir Klaipėdos valstybinių muzikinių teatrų scenose, aktyviai koncertuojančią Lietuvoje ir užsienyje.

Nuostabaus grožio muzikoje raskime šviesą, viltį ir tikėjimą geresniu pasauliu.

Kopia karjeros laiptais

Tenoras T.Pavilionis, be darbo LNOBT, bendradarbiauja su visais didžiausiais Lietuvos orkestrais ir muzikiniais teatrais, dalyvavo „Naujosios operos akcijos“, Baltijos kamerinio operos teatro pastatymuose, jo balsą girdėjo ir tolima JAV bei Pietų Korėjos publika. Sukauptas įspūdingas parengtų vaidmenų sąrašas – nuo vaikų mylimo Buratino iki „Traviatos“ Alfredo, nuo klasikinių spektaklių personažų iki naujausių lietuvių autorių eksperimentų operos scenoje. Tarp kitų karjeros pasiekimų – „Operos vilties“ apdovanojimas LNOBT, Auksinio scenos kryžiaus ir „Padėkos kaukės“ nominacijos.

Soprano ir tenoro balsams parašyta daugybė gražios muzikos. Jos įvairove klausytojai įsitikins šiame koncerte, kuriame skambės gražiausios G.Verdi, G.Puccini, G.Donizetti, P.Čaikovskio, F.Leharo, J.Strausso ir kitų kompozitorių operų ir operečių arijos bei duetai.

Orkestrą ves V.Lukočius

Su solistais scenoje muzikuos Klaipėdos kamerinis orkestras. Jis nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras atlieka pačių įvairiausių stilių muziką, skirtą skirtingo amžiaus, skonio ir įvairių poreikių klausytojams. Meistriškumas, kūrybinė energija ir polėkis kaskart nustebina publiką netikėtais eksperimentais, įdomiomis klasikos ir šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis. Dirigento neturintis orkestras šįkart atsidurs charizmatiškojo V.Lukočiaus rankose. Koncerto pradžia – 18.30 val.

„Palaikykime Ukrainos žmones, būkime įkvėpti jų ryžto, o nuostabaus grožio muzikoje raskime šviesą, viltį ir tikėjimą geresniu pasauliu“, – kviesdami į koncertą „Meilės dainos ir duetai“, ragino jo rengėjai ir atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelabai

Nelabai portretas
gražų atspalvį turi tokie renginiai kur būtinai naudojama Ukrainos tema..Atsiduoda spekuliacija ir pigios propagandos lipinimu kad iššaukti didesnį susidomėjimą. Bet kam..Bet kaip...Ukrainoje žūsta žmonės, liejasi ašaros ir kraujas, o pas mus ...Ukrainos moterims dainuosim meilės dainas? Būkime orūs, tautiečiai, liaukimės daryt tokius garbę (ir net padorumą) nuvertinančius poelgius.Visi juos užjaučia, visi nori kuo greitesnės karo pabaigos bet liaukimės pagaliau taip pigiai, žemai elgtis

...

... portretas
ir lašinių jiems,lašinių,salo salo

Aš portretas
Ginklų Ukrainai duokit, o ne daineles dainuokit. Kol dainuosit, ten toliau mirs žmo ės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių