Quantcast

„Cezario grupės“ gastrolės Klaipėdoje: du spektakliai ir edukacinė programa

  • Teksto dydis:

Gegužės 1–2 dienomis teatras „Cezario grupė“ atvyksta į Kultūros fabriką Klaipėdoje su Cezario Graužinio režisuotais spektakliais „Arabiška naktis“ ir „Dar viena meilės staigmena“, bei edukacine programa, kurią ves aktorius Vytautas Kontrimas ir teatro kompozitorius Martynas Bialobžeskis.

Gegužės 1 d. 19 val. Klaipėdos publikai bus pristatomas debiutinis „Cezario grupės“ spektaklis „Arabiška naktis“. Vos tik sušvitęs Lietuvos teatro padangėje, jis tuoj pat susilaukė publikos simpatijų bei buvo aukštai įvertintas teatro profesionalų – už šį spektaklį vos susikūrusi „Cezario grupė“ buvo pagerbta Auksiniu scenos kryžiumi – aukščiausiu Lietuvos teatro apdovanojimu. Savo meninėmis priemonėmis „Arabiška naktis“ gerokai išsiskiria Lietuvos teatro kontekste. Vietoj to, kad žiūrėdamas vaidinimą būtų priverstas spręsti sudėtingus simbolių rebusus, žiūrovas yra kviečiamas pasiduoti fantazijos srautui ir drauge su aktoriais atrasti magišką vaizduotės pasaulį, kur viskas įmanoma.

Intelektualiam meilės žaidimui kvies vienas naujausių teatro spektaklių repertuare „Dar viena meilės staigmena“ – pagal genialaus XVIII a. pradžios prancūzų dramaturgo ir filosofo Pierre’o de Marivaux to paties pavadinimo komediją. Tai staigmena teatro gurmanams, vertinantiems subtilų psichologizmą, daugiasluoksnį turinį bei elegantišką humorą. Jis bus rodomas gegužės 2 d. 19 val. Paklaustas, kodėl spektakliui pasirinko šią Lietuvos teatro scenoje dar nestatytą, beveik trijų šimtų metų senumo pjesę, C. Graužinis atsako, jog jį pirmiausiai patraukė šio dramaturgo rašymo stilius. Efektingi vingrūs, paradoksalūs dialogai, apgaulingas siužetas – tai, kas laikoma Marivaux kūrinių „firminiu ženklu”. „Toks originalus stilius, jo atradėjo garbei vadinamas „marivodažu” – didžiulio susikaupimo ir kruopštumo pareikalavęs išmėginimas”, – prisipažino spektaklio režisierius C. Graužinis.

Aktorius Vytautas Kontrimas ir kompozitorius Martynas Bialobžeskis paruošė edukacinę programą, kuri vyks gegužės 2 d. nuo 11 val. Klaipėdos Kultūros fabrike. Aktoriaus Vytauto seminaras skirtas ieškantiems bendravimo laisvumo, norintiems pagerinti savo viešojo kalbėjimo įgūdžius. Teatro žaidimai ir improvizacinės užduotys išlaisvins gebėjimą improvizuoti, greitai prisitaikyti ir jausti savo partnerį, pašnekovą ir auditoriją. Kompozitorius Martynas supažindins klausytojus su bendrais teatro kaip kultūrinio ir socialinio reiškinio bruožais bei pristatys, kokia muzikos reikšmė dramos pastatymuose. Atkreipiame dėmesį, kad dalyvių skaičius edukacinėje programoje ribotas.

„Cezario grupės“ spektakliai bus rodomi gegužės 1 ir 2 dienomis, 19 val. Kultūros fabrike, Klaipėdoje. Bilietus platina TIKETA (bilieto kaina į viena spektaklį – 8 €, į abu spektaklius – 12 €); edukacinė programa gegužės 2 d. nuo 11 val. (bilietai į edukacinę programą bus platinami tik renginio dieną Kultūros fabriko kasoje, bilieto kaina  – 3 €, su spektaklio bilietu nemokamai). Daugiau informacijos – teatro „Cezario grupė“ tinklalapyje www.cezariogrupe.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių