Quantcast

Teatras „cezario grupė“ gastroliuoja Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Teatras „cezario grupė“ nėra itin dažnas svečias Klaipėdoje, todėl čia esančius savo gerbėjus kviečia nepraleisti pavasarinio pasimatymo šį savaitgalį.

Vilniečiai atvežė iškart du režisieriaus Cezario Graužinio spektaklius – „Nutolę toliai“ (2010) ir „Drąsi šalis“ (2007).

Spektaklis „Nutolę toliai“ pristatomas kaip netikėtas posūkis C.Graužinio ir teatro „cezario grupė” aktorių kūrybiniame kelyje. Tai poezijos spektaklis, kuris remiasi poeto Pauliaus Širvio kūryba. Į Lietuvos kultūros erdvę režisierius siekia grąžinti P.Širvio pasaulį, jo unikalią etiką ir poetiką. Anot jo, „laikmečiu, kai cinizmas virsta vertybe, poeto lyriškas atlapaširdiškumas įgyja sukrečiamos, apvalančios jėgos“. 2011 m. spektaklis „Nutolę toliai“ buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausias nacionalinės dramaturgijos pastatymas, taip pat pelnė Dalios Tamulevičiūtės premiją.

Spektaklyje „Drąsi šalis“ „cezario grupė“ siekia išreikšti asmeninį santykį su dabartine Lietuvos realybe ir kartu ieško atsakymų į universalius klausimus. Ką reiškia gyventi čia ir dabar – XXI a. pradžios Lietuvoje, kuri pirmauja Europoje pagal savižudybių statistiką, kenčia nuo politikų korupcijos, pilietinio susvetimėjimo, emigracijos, karo baimės ir kartu karštligiškai rūpinasi geresniu savo įvaizdžiu pasaulyje?..  Vaidinimas sukurtas dar 2007 m. (tuomet pavadintas „Lietuvos diena“) kaip reakcija į diskusiją apie Lietuvos įvaizdį, į dirbtinai aktualizuojamas (politizuojamas) „tautinio identiteto paieškas“. Tai chameleoniškas spektaklis apie chameleonišką mūsų laikų ideologiją. Tai sveika anarchijos ir laisvės dozė nuo politinės demagogijos pavargusiai publikai.

„Nutolę toliai“ – kovo 10 d. 19 val.

„Drąsi šalis“ – kovo 11 d. 18 val.

Abu spektakliai bus rodomi Apeirono teatre (Turgaus g. 16 / Tiltų g. 12).

Bilietus galima įsigyti „Tiketa.lt“ arba prieš spektaklius jų rodymo vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių