Quantcast

Taško teatre uostamiestyje – premjera jautria tema

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 15 d. 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g 5A) numatyta Taško teatro premjera – monospektaklis „Būti“ (N 14) pagal to paties pavadinimo Dovilės Katiliūtės pjesę.

Spektaklio dramaturgijos pagrindas – tikros moterų, susidūrusių su neplanuotu nėštumu ar abortu, istorijos. Dokumentinė medžiaga suteikia pjesei intymumo, autentiškumo, atskleidžia itin jautrias temas, kuriomis visuomenėje kalbėti dažnai nepatogu. Režisierė Livija Krivickaitė žiūrovus kvies susitapatinti su pagrindinio personažo – jaunos merginos, susidūrusios su neplanuotu nėštumu, istorija.

Aktorė Jūratė Martinaitytė, priešingai nei įprasta monospektakliuose, čia kuria ne vieną, o septynis skirtingus vaidmenis. Tokiu būdu ji atstovauja skirtingoms moterų socialinėms grupėms ir atskleidžia spektaklio temą iš skirtingų perspektyvų.

Spektaklio baigiamoji dalis – su neplanuotu nėštumu ar abortu susidūrusių žmonių nuotraukų paroda, kurią lydės tikros jų patirtys ir liudijimai. Parodos vizualųjį pavidalą sukūrė menininkai Rytis Aliukonis ir Aistė Alksnytė. Ši 14-os istorijų paroda bus eksponuojama kaip meninė – socialinė akcija, kuri įrodo, jog spektaklyje atskleidžiama problema yra opesnė nei visuomenėje įprasta manyti.

„Tikiuosi, ateis laikas, kai apie tai kalbėti nebebus gėda, o šis spektaklis pasieks reikiamus žiūrovus“, – vylėsi režisierė L. Krivickaitė. Bilietus į spektaklį platina www.tiketa.lt.

Klaipėdoje reziduojantis Taško teatras – tai žinomo aktoriaus, režisieriaus, teatro pedagogo Valentino Masalskio 2017 m. įkurtas teatras, kuris 2020 m. Lietuvos kultūros ministerijos pripažintas profesionaliu teatru. Veržlūs ir kūrybiški Taško teatro menininkai nuolat ieško visuomenei aktualiausių temų, savo darbais kalba apie įvairius socialinius reiškinius, opias problemas. Monospektaklio „Būti“ premjera –kryptingos šio teatro veiklos pavyzdys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tavo galvoje griuvėsiai

tavo galvoje griuvėsiai portretas
Eik gydykis šyyze:D)

griuvesiai

griuvesiai portretas
Teatras,tai pasakos motyvai.Geriau patarkite ka daryti man.Ilgus metus pasitikejau zmona,o dabar suzinojau,kad ji turi net keils vyrus.Kaip pastebejau is fordo parduotuves ir statybos UABo.Gudrus,sukti ,privaziuoja prie zmonos darbo ir laukia.As irgi sedziu masinoje ir stebiuNe visada pasiseka stebeti.Reikia ir namo pavaziuoti.Po darbo nueinu,o jos akys jau socios.Juk viskas matosi,jauciasi.Pasiemiau kauptuka ir kaskas nukentes.Neisivaizduojat,kaip sirdis skauda,tiek metu sugebejo mane agaudineti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių