Quantcast

Švies elektroninės muzikos „Jaunatis“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Klaipėdoje, kai mėnulis bus tiesėje tarp Žemės ir Saulės, įvyks eksperimentinės ir alternatyvios elektroninės muzikos renginių ciklo „Mėnulio triukšmas“ koncertas „Jaunatis“.

Rečiau girdimą, tamsią ir inovatyvią muziką puoselėjanti organizacija „Ghia“ bei uostamiesčio Meno kūrėjų sąjunga (MeKuSa) eksperimentinės ir alternatyvios elektroninės muzikos gerbėjus buria į galeriją „Si:said“ (Daržų g. 18), kur muzikuos trys kūrėjai.

Vieną iš „Jaunaties“ pasirodymų surengs eksperimentatorius Vilius Šiaulys, pasirodantis pseudonimu Lys. Jis skaičiuoja jau 13-uosius savo buvimo scenoje metus, per kuriuos išleido penkis albumus, pasirodė festivaliuose „Speigas“, „Mėnuo Juodaragis“, „Centras“, „Armageddon Descends“, „STRCamp“ bei kituose. Kūrėjas nuolat ieško, todėl nuolatos kinta ir jo kuriamo garso tematika – nuo nuožmių triukšmų iki idm muzikos.

Renginyje taip pat pasirodys Antanas Dombrovskis, kuriantis kaip Gana2. Aktyvus eksperimentinės muzikos scenoje nuo 2001 m. jis klausytojams vis paruošia iš preparuotų sintezatorių ir akustinių bei elektroninių garsų dermės sukurtų kompozicijų. Chaotiškus garsynus Antanas susidėliojo į vientisas, apgalvotas struktūras svarbiausiuose elektroninės bei eksperimentinės muzikos festivaliuose Lietuvoje: „Garso Zona“, „Jauna Muzika“, „Centras“, „Enter“, „TARP“, „Speigas“, „Sumirimas“, „STRCamp“.

Trečiasis renginio dalyvis – Kauno pogrindinės muzikos veikėjas Patris Židelevičius arba tiesiog Patris. Turintis akademinį muzikinį išsilavinimą, bet nestabdantis savęs akademiniais rėmais, jis kuria beveik visa savo gyvenimą. Laukiamas kauniečio pasirodymas – solisto kuriama inovatyvaus orkestro iliuzija. Pasirodymo metu improvizuotos muzikinės gijos susivis į nuoseklias kompozicijas. P.Židelevičius yra grojęs festivaliuose „Grįžulo Ratai“, „Centras“, „Mėnuo Juodaragis“, ruošęs garso takelius japonų bei korėjiečių šokio spektakliams.

Elektroninės ir eksperimentinės muzikos renginių ciklas „Mėnulio triukšmas“ yra kūrybinės platformos „Menų zona“ dalis.

Koncerto pradžia – 21 val. Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių