Quantcast

„Šventinis linkėjimas“ iš dingusios bažnyčios šventoriaus

Dar prieš 80 metų Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios skliautuose aidėjo adventinės giesmės. Šiandien bažnyčios nebėra, bet jos buvusiame šventoriuje vėl skamba tos pačios giesmės. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai pakviesti į kalėdinių koncertų ciklą „Šventinis linkėjimas“.

Šeštadienį Klaipėdoje į kalėdinių giesmių vakarą pakvietė svečiai iš sostinės – Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis „Adoremus“ (vadovė Renata Kreimerė).

Anot renginio organizatorių, tai – dvasinės šviesos ir bendrystės jausmo pripildytas koncertas buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje.

„Dažnai pabambame, kad Klaipėdos centrą apleido žmonės. O ko jiems čia eiti, jeigu niekas nevyksta? Taip kilo mintis, kad reikia sukurti pretekstą miestiečiams ateiti į istorinę miesto dalį“, – kalbėjo koncertus uostamiesčio bendruomenei dovanojantis ilgametis kalėdinių-naujametinių renginių organizatoriaus viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ draugas Algirdas Aušra.

Koncertų mecenatas save juokais vadina „suinteresuotu asmeniu“, pridurdamas, kad jo interesas – kad Klaipėdos kultūrinis gyvenimas neapsiribotų vien prekybos centrais.

Uostamiesčio verslininkas sakė turįs troškimą, kad prieškalėdiniu laikotarpiu Klaipėda šurmuliuotų kaip garsieji Europos advento turgūs ar kalėdinės mugės. Todėl į renginius buvusioje Šv. Jono bažnyčios vietoje pakviesti visi, kam nesvetimas noras pabūti su kitais geros valios bendruomenės žmonėmis, pabendrauti.

Dar vienas kalėdinių koncertų buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje partneris – Klaipėdos evangelikų liuteronų parapija, kuri vakarinio koncerto klausytojus vaišins kava, arbata, parapijos moterų keptais gardėsiais ir kvies pagal galimybes savo auka prisidėti prie buvusios Šv. Jono bažnyčios atstatymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nugi

Nugi portretas
Ar "Marigora" dosniai paaukojo?

Memelenderis

Memelenderis portretas
štai senamiesčio atgimimas ir traukos centras. Tikiuosi sulauksiu dienos, kai Šv. Jono bažnyčia vėl stovės, klerkai nebekaišiokit pagalių bažnyčios atstatymui.

Kodel stebetis reikia, tai istorija

Kodel stebetis reikia, tai istorija portretas
Nesupratau, kodel reikia Verygos, ka ne taip pasakiau, matomai atvykelis busi Tamista, kad stebies tokiom senom praeities ziniom.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių