Quantcast

Spalvinga soprano ir trimito meilės istorija

  • Teksto dydis:

Klaipėdos koncertų salėje spalvingą „Soprano ir trimito meilės istoriją“ muzikos garsais kovo 21-ąją publikai pasakos Klaipėdos brass kvintetas ir Muzikinio teatro solistė Beata Ignatavičiūtė.

Trimitininkas Sigitas Petrulis, prieš pusmetį tapęs Klaipėdos brass kvinteto meno vadovu, kupinas entuziazmo plėsti kolektyvo repertuarą ir rengti įdomias menines programas. Jo nuomone, „tobuliausias instrumentas – žmogaus balsas, ypač koloratūrinis sopranas. Jis savo skambesiu labai giminingas piccollo trimitui. Jau baroko laikais salonuose skambėdavo kūriniai sopranui, išilginiam trimitui ir kameriniam ansambliui“.

Programoje „Soprano ir trimito meilės istorija“ S.Petrulio trimitas kurs melodingus kontrapunktus nuostabiam B.Ignatavičiūtės sopranui. Jiems akompanuos kiti Klaipėdos brass kvinteto nariai: Alius Maknavičius (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Steponas Sugintas (trombonas), Vidmantas Liasis (tūba). Programoje skambės George’o Friderico Handelio, Alessandro Scarlatti, Antonio Caldara’os, Johanno Sebastiano Bacho, Cesario Francko, Giacomo Puccini, Emmericho  Kalmano kūriniai. Kaip galima suprasti iš autorių pavardžių, meilės istorija bus tikrai ilgaamžė: ji prasidės XVIII a., o baigsis XX a. viduryje.

B.Ignatavičiūtė – Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje auklėtinė, vėliau dainavimo meną studijavusi Klaipėdos universiteto Menų fakultete (dabar – Muzikos akademija). Ji yra Klaipėdos muzikinio teatro solistė. Beje, visi Klaipėdos brass kvnteto nariai taip pat groja Klaipėdos muzikinio teatro simfoniniame orkestre. Jų darbo grafikai labai įtempti, o ypač – solistės. Viename interviu Beata teigė esanti ambicinga ir mėgstanti iššūkius: „Manau, kad kuo dainininkas įvairiapusiškesnis, tuo jis yra spalvingesnis. Mano dainuojami kūriniai yra labai skirtingi tiek žanrų požiūriu, tiek atlikimu.“ Beata jau kelis kartus dainavo su Klaipėdos kameriniu orkestru, o dabar ją „įsimylėjo“ S.Petrulis, vis kviečiantis į Klaipėdos brass kvinteto programas.

„Muzika yra tai, kuo aš gyvenu... Kuo kvėpuoju... Tai neatsiujama mano gyvenimo dalis. Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, tačiau be muzikos aš savęs neįsivaizduoju. Ji mane supa visur ir visada“, – tvirtino B.Ignatavičiūtė.

Savo profesijos entuziastas yra ir S.Petrulis, jau keletą savaičių su Beata ir kvinteto kolegomis kantriai studijuojantis būsimos programos kūrinių partitūras, ieškantis paveikiausios interpretacijos.

Antradienį 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės pirmojo aukšto fojė vyksiančiame koncerte bus nemažai barokinės muzikos, tad jos skambesį praturtins ir klavesinas, kuriuo gros Eglė Karbauskė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių