Quantcast

„Skaitymo iššūkis“ plečia geografines ribas ir didina skaitytojų būrį

  • Teksto dydis:

„Skaitymo iššūkis“ – tai turiningas ir smagus užsiėmimas, kurio tikslas – per vasarą (nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.) perskaityti bent penkias knygas pagal tam tikras temas. Iššūkį jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos.

Pasaulio lietuvių metais

Seimas 2019-uosius paskelbė Pasaulio lietuvių metais. Todėl nenuostabu, kad prie „Skaitymo iššūkio“ prisijungė ne tik Lietuvoje, bet ir Tenerifėje, Kipre ir kitur gyvenantys skaitytojai. Šie metai pasaulio lietuviams ypač svarbūs, nes LR Seimas išreiškė pasaulio lietuvių indėlio, veiklų reikšmės Lietuvai pripažinimą bei galimybes plačiau įsitraukti į Lietuvos gyvenimą ir pažangos joje kūrimą. Respublikinio projekto „Vasara su knyga“ komanda džiaugiasi, kad skaitytojų gretos kasmet plečiasi ir didina savo geografines ribas. Kas žino, kokių pasaulio šalių skaitytojai prie šio projekto prisijungs kitais metais.

Pasiektas rekordas

Pasaulio lietuvių metais pasiektas į „Skaitymo iššūkį“ užsiregistravusių ir jį jau įveikusių skaitytojų rekordas. Iki šiol dalyvauti projekte užsiregistravo net 13 228, o jį įveikė jau 5 699 skaitytojai. Aktyviausios yra Alytaus, Kauno bei Klaipėdos rajono savivaldybių viešosios bibliotekos. Daugiausia skaitytojų perskaitė knygas, kurias rekomendavo bibliotekininkai (10 852), lietuvių autorių knygas perskaitė 10 419 skaitytojų, kiek mažiau populiarumo sulaukė knygos apie keliones (8 417). Tačiau skaičiai gali pasikeisti, juk iki iššūkio pabaigos dar liko dvi savaitės.

Vertingi prizai

Įveikusieji skaitymo iššūkį dalyvaus bendroje loterijoje ir galės laimėti vertingų prizų. Priziniame fonde – dviratis, paspirtukas, e. skaityklė. Taip pat šiais metais labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ skirs net 3 000 knygų iššūkį įveikusiems dalyviams. Laimėti papildomų prizų galima stebint ir atliekant „Vasara su knyga“ užduotis socialiniame tinkle „Facebook“.

Dar galima prisijungti

Nors „Skaitymo iššūkis” įsibėgėjo, o iki jo pabaigos liko tik pusė mėnesio, visi norintys dar gali suskubti ir prisijungti prie šio originalaus projekto. Tereikia užsiregistruoti ir perskaityti penkias knygas pagal tam tikras užduotis. Juk taip smagu įrodyti sau ir savo draugams, kad informacinių technologijų pasaulyje skaitymas vis dar yra įdomus, prasmingas ir smagus laisvalaikio praleidimo būdas. Ypač vasarą – atostogų ir įvairių pramogų laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių