Quantcast

Šimtmečio dūzgės I. Simonaitytės bibliotekoje

  • Teksto dydis:

Lietuvai švenčiant šimtmečio jubiliejų, turime unikalią progą susiburti, prisiminti, kas esame ir iš kur esame kilę. Tai kartą per gyvenimą pasitaikanti proga, kurią tiesiog privalu paminėti ir atšvęsti būnant kartu. Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka su nekantrumu laukia šimtmečio išvakarių ir buria klaipėdiečius į „Šimtmečio dūzges“.

Šventė bibliotekoje prasidės vasario 15 d. 22 val. šokių vakaru. „Šoksim, trypsim, uliavosim – apie Lietuvą dainuosim“, – žadėjo rengėjai. Gros Jonas Kavaliauskas ir bičiuliai, taip pat muzikuos Klaipėdos universiteto studentai su lietuvių liaudies tradicijų žinove doc. Rūta Vildžiūniene.

Pasitinkant atkurtos Lietuvos šimtmetį, 24 val. renginyje nuskambės Lietuvos himnas. Biblioteka kviečia visus įžengti į šimtmetį su tautos laisvės simboliais: vėliava, tautine giesme ir tarpusavio vienybe. Jau vasario 16 d. 00.15 val. vyks performansas „Aktas“, o 00.30 val. prasidės akcija „Lietuviška knyga pasaulyje“. Šiame šimtmetyje griuvo geležinės uždangos ir atsivėrė galimybės keliauti; drauge su mumis keliauja ir lietuviška knyga. Skaitytojai kviečiami ateiti į biblioteką ir pažymėti žemėlapyje vietas, kur keliaudami skaitė lietuviškas knygas.

Ši akcija vyks iki gruodžio. O 00.45 val. bus pristatyta akcija „Žinutė kitam šimtmečiui“. Ji buria šio šimtmečio žmones įsiamžinti, paliekant savo pirštų atspaudus ir žinutę, skirtą 2118 metų Lietuvos gyventojams. Kapsulė su atspaudais ir žinutėmis bus užkasta kovo 11 d. I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje. Atspaudai ir žinutės bus renkamos I.Simonaitytės bibliotekos Periodikos skaitykloje nuo vasario 16 d. 00 val. iki kovo 10 d. 19 val.

„Šimtmečio dūzgėse“ laukiami visi. Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moliūgo pliuškė

Moliūgo pliuškė portretas
Dūzgė yra bzzzzzz - cvakt!

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Girdėjau taip mūsų "elitas", na, tos pupytės ir jų palydovai, taip vadina vakarėlius .. kvaila, banalu

varge,,,

varge,,, portretas
Jeigu į tokias vietas, kaip bibliotekos ,prasibrauna kvaili naujadaraį " dūzgės" , tai ką kalbėti apie kitus nemokšas raštininkus , taip darkoma lietuvių kalba, deja...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių