Quantcast

Savaitgalį švėkšniškiai kvies į moliūgų šventę grožėtis šviesomis

Švėkšniškiai jau visą savaitę skobia šimtus moliūgų ir jais puošia miestelį. Koronaviruso pakoreguotas renginys šiemet bus kitoks, bet žadama, kad ne prastesnis nei kitais metais.

"Orą mes jau užsakėme. Belieka atvažiuoti. Bus koncertų, tad ko daugiau bereikia", – tikino Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicijos muziejininkė Agnė Duobinienė.

Švėkšnoje šiais metais moliūgų žibintai bus išsibarstę kur kas didesniame plote nei anksčiau.

Tam, kad žmonės nesibūriuotų vienoje vietoje, gyventojai šviečiančiais moliūgais papuošė miestelio gatves, savo namų kiemus ir vartus.

"Šventė ir pernai buvo paankstinta. Dažniausiai prieš lapkričio 1-ąją subjūra orai, lyja lietūs. Švęsti pradėsime jau šiandien. Vakare kviesime dalyvauti naktinėje ekskursijoje, kurios metu bus pristatyta Švėkšnos istorija, aplankysime Pliaterių dvaro parką, papasakosime apie grafų gyvenimą. Sustosime prie Švėkšnos bažnyčios, kurios istorija taip pat mena daugybę paslapčių. Vėliau Švėkšnos bažnyčioje prasidės koncertas", – pasakojo muziejininkė A. Duobinienė.

Švėkšna turi įvairių įžymybių. Ekskursijos metu pasakosime, kokių garsių filmų scenos buvo filmuotos Švėkšnos turgaus aikštėje.

20 val. Švėkšnos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios skliautuose skambės brass kvinteto atliekamos muzikos garsai. Saksofonu gros solistas Petras Vyšniauskas.

Šeštadienį šioje bažnyčioje 19 val. prasidės Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choro pasirodymas. 18 val. Švėkšnos sinagogoje koncertuos "Atika ir styginiai". 20 val. Švėkšnos liuteronų bažnyčioje koncertuos grupė "Baltos varnos".

"Į renginius privalu registruotis, tai galima padaryti internetu ir telefonu. Jei lankytojų bus itin daug, dalyvių skaičių per koncertus gali tekti riboti. Tačiau jei vietos bus ir matysime, kad atstumo įmanoma laikytis, lankytojų neribosime", – pasakojo A. Duobinienė.

Švėkšnos dvaro parke moliūgų žibintai tikrai švies, tačiau šviesomis bus galima grožėtis ir visame miestelyje.

"Švėkšna turi įvairių įžymybių. Ekskursijos metu pasakosime, kokių garsių filmų scenos buvo filmuotos Švėkšnos turgaus aikštėje", – intrigavo muziejininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nana

nana portretas
baikit su tom 6vent4m...Veryga užpyks...o paskui kaip Kasiulevičius su Čaplinsku prognozavo puse Lietuvos išmirs...baikit juokus...

dėl įdomumo

dėl įdomumo portretas
galėtų įvardint kiek visas tas kainavo..Klaipėdoje girdėjau kad ima už renginį apie 5000.?Kaip kad merienė visus metus gauna algą kas mėnesį už tris dienas vasarą vykstanti džiazo festibvali:D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių