Quantcast

Rūtų galerijoje – tapybiškas jūržolių šokis

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį uostamiesčio Rūtų galerijoje (Danės g. 9) 17.30 val. bus atidaryta ir iki vasario 17 d. veiks leidinių vaikams iliustratorės, komiksų bei pasakų mažiesiems kūrėjos, tapytojos Jurgitos Rancevienės (Kaunas) paveikslų paroda „Jūržolių šokis – Žemažiūriai“.

„Ne tik iliustruoju bei tapau. Taip pat rašau pasakas vaikams, todėl personažų vardai man – savas užsiėmimas. Mano Žemažiūriai – povandeniniai, dumbliniai, pelkiniai, miškų samanų drėgmės gyventojai. Vanduo turi daug slapties, labiau skaidrus naktį nei dieną, kai sugeria mėnesieną. Anapus vandens irgi yra žemė. Vanduo – lyg veidrodis, žiūrint gilyn, toli gražu ne viskas matyti. Po vandeniu, lyg anapus laiko, šnabžda ir raibuliuoja kitos taisyklės ir dėsniai, – intrigavo autorė. – Kūrybą įvardyčiau vienu žodžiu – ieškojimai. Mano kūryba atspindi mane ir mano pažinimus. Nenoriu išaugti ir iš iliustracijų, kurios manyje gyvena jau daug metų. Piešiu ir niurnu pasaką panosėje. Dovana kurti man reiškia keistis. Manau, tie, kas jau nebeturi kuo save ir kitus nustebinti, vienodai tyliai liūdi.“

J.Rancevienė gimė Birštone 1976 m. 1994 m. baigė Birštono vidurinę ir keturmetę dailės mokyklas. 1998 m. gavo Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto dailiosios odos specialybės diplomą. Iliustravo daugybę leidinių vaikams, dirbo jų menine redaktore, fotožurnaliste, nuolat dalyvauja meno projektuose, rengia savo tapybos parodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių