Quantcast

Puošmena – Teatro aikštės kopija

Vieną Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kabinetų puošia sumažinta Teatro aikštės kopija. Dramos teatro fone spindi eglutė, šviečia ir sniego rutulys.

Ši instaliacija puošia Technologijų skyriaus kompiuterių sistemų specialistų kabinetą.

Šviečiantis sniego rutulys – rankų darbo. Jį sukonstravo vyresnysis kompiuterių sistemų specialistas Vitalijus Ostrovskis. Būtent šis kabinetas šiemet pripažintas kalėdiškiausiu įmonėje.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininko pavaduotoja Silvija Jonkuvienė pasakojo, kad mintis padabinti kabinetus, aukštus kilo prieš šešerius metus, kai įstaiga persikraustė į naują pastatą.

„Iniciatyvos ėmėsi patys darbuotojai. Ekonomikos ir strateginio planavimo skyriaus darbuotojos išmoningai papuošė savo darbo erdvę. Sumanėme surengti gražiausiai, šventiškiausiai papuošto aukšto, kabineto konkursą. Po metų jį organizavome“, – prisiminė pavaduotoja.

S.Jonkuvienė tvirtino, kad darbuotojams patiko idėja ir konkursas tapo tradicinis.

„Žmonės labai atsakingai ruošiasi, skiria tam savo laisvą laiką, pietų pertraukas. Kartu su šeimomis karpo, drožia, kuria papuošimus, atvažiuoja puošti kabinetų savaitgaliais. Labai stengiasi, nors kažkokių ypatingų prizų nėra“, – teigė pašnekovė.

S.Jonkuvienė pabrėžė, kad šiemet darbuotojai ypač nustebino savo išradingumu ir kūrybiškumu. Puošmenas vertinusią komisiją sužavėjo ne tik sumažinta Teatro aikštės kopija.

Už perteiktą šventišką dvasią įvertintas Plėtros ir akvatorijos priežiūros departamentas.

Jo darbuotojai pastatė švyturį, o eglutę sukonstravo iš darbo priemonių – kopėčių, šalmo bei gelbėjimosi rato. Antros bei trečios vietos skirtos kitų kabinetų bei skyrių darbuotojams, suformavusiems eglutes iš nuotraukų, atvirukų, kalėdinę atmosferą sukūrusiems ekologine tematika.

„Šis konkursas suvienija darbuotojus. Žmonės daugiau bendrauja tarpusavyje, formuoja komandas. Šiais laikais tai labai svarbu, nes dažniausiai dokumentai derinami, kitos procedūros atliekamos elektroniniu būdu. Žmonės beveik nesusitinka ir nebendrauja. Smagu, kad kalėdinę nuotaiką jie kuria kartu“, – džiaugėsi pavaduotoja.

S.Jonkuvienė teigė, kad V.Ostrovskis savo papuošimais stebina nebe pirmą kartą. Praėjusiais metais didelį įspūdį paliko jo iš kompiuterio monitoriaus sukurtas akvariumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių