Quantcast

Pristatys istorinį romaną apie Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kovo 30 d. 17 val. kviečia stebėti tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ renginio transliaciją – visuomenei bus pristatytas Dariaus Musteikio istorinis romanas „Čia bus Mėmelio pilis“.

Debiutinį romaną autorius dedikavo gimtajam miestui Klaipėdai. Su D. Musteikiu kalbėsis bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.

Tiesioginė transliacija vyks feisbuko paskyroje @kmsvb.

D. Musteikio knyga nukelia į tolimus laikus. Anuomet, iki Vokiečių ordinui atvykstant į klampią vietą prie Dangės žiočių, čia telkšojo pelkės, plytėjo laukai, apaugę miškais, ir stovėjo pamario kuršių pilis Polys. Romane pasakojama, kaip sekėsi Vokiečių ordinui įsitvirtinti čia, kur dabar stovi Klaipėda, kokių kliūčių iškilo ir kokių iššūkių bei nuotykių patyrė atvykėliai, statydami pilį ir atremdami čia jau gyvenusių karingų baltų genčių puolimus. Ar ne tuomet, šiose vietose kolonistams statant pilį ir miestą, pasirodė legendinis juodasis Mėmelio vaiduoklis?.. Iš tikrųjų tai yra tik istorinė fantazija apie miesto prie Kuršių marių atsiradimą. Čia realūs istoriniai įvykiai ir tikri istoriniai personažai susipina su autoriaus sukurtais veikėjais ir istorijomis. Romanas nėra istorijos vadovėlis, bet jis skatina skaitytojus nusikelti į gūdžius viduramžius ir kartu su knygos personažais dalyvauti Mėmelio pilies statyboje, nuožmiuose mūšiuose su puolančiais kuršiais, sembais ir žemaičiais.

D. Musteikio knygą „Čia bus Mėmelio pilis“ išleido leidykla „Briedis“ Vilniuje.

Klaipėdos metų knygos konkursas, tapęs gražia uostamiesčio kultūrine tradicija, vyksta ir karantino sąlygomis. 15-ąjį kartą jį organizuojanti Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka sulaukė beveik 40 leidinių, pretenduojančių į populiariausios ir gražiausios Klaipėdos 2020 metų knygos titulus. Norėdama supažindinti visuomenę su konkurso dalyvėmis, biblioteka rengia virtualius knygų pristatymus, susitikimus su jų autoriais ir leidėjais.

Visuomenės balsavimas už populiariausią / skaitomiausią Klaipėdos metų knygą prasidės pasibaigus karantinui. Gražiausią knygą tradiciškai išrinks specialiai suburta knygos meno ekspertų komisija. Baigiamasis konkurso renginys numatytas balandžio 29-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių