Quantcast

Prabilo Klaipėdos skulptūros: papasakos savo istoriją

  • Teksto dydis:

"Žmogau! Nosį aukštyn!" – tokiais žodžiais pasakojimą apie save pradeda viena iš aštuonių įgarsintų skulptūrų "Žvejys". Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, įgyvendindamas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos priemonę "Turizmo inovacijos", prakalbino uostamiesčio skulptūras.

"Jas rinkomės truputėlį kitaip, norėjome, kad savo istoriją miestiečiams ir svečiams papasakotų dar neatrastos arba šiek tiek primirštos miestą puošiančios ir įdomias istorijas turinčios skulptūros – "Neringa", "Vydūnas", "Mažasis klaipėdietis". Kviečiame visus saugiai pasivaikščioti po miestą, aplankyti ne tik eglutę, bet ir susipažinti su miesto skulptūromis, sužinoti jų ir aplink esančių objektų istorijas. Labai tikimės, kad istorijos sulauks susidomėjimo, ir šį projektą galėsime tęsti. Juk taip smagu ne tik atrasti, bet ir išgirsti. Tik neužmirškite pasiimti išmanųjį telefoną ar kitą įrenginį, nes tam, kad skulptūra prabiltų, reikės nuskenuoti QR kodą", – įspėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

"Turizmo inovacijų" projektu inovatyviomis priemonėmis taip pat buvo atnaujintas ir www.klaipedatravel.lt tinklalapis – įdiegta prekių bei paslaugų pardavimo platforma, kurioje galima įsigyti suvenyrų su Klaipėdos simbolika, bilietų į turizmo centro ir kitų įstaigų organizuojamas ekskursijas (šią paslaugą įstaiga vykdys pasibaigus karantinui).


Kalbančių skulptūrų sąrašas

"Taravos Anikė"

"Juodasis vaiduoklis"

"Bučinys"

"Neringa"

"Vydūnas"

"Undinė"

"Žvejys"

"Mažasis klaipėdietis"



NAUJAUSI KOMENTARAI

anoniminiam

 anoniminiam  portretas
Buvo laikas i Klaipeda atplaukdavo banginiu medziotoju laivai.Ju komanda, girti slaistydavosi po miesta,dauguma ju su "kerziniais" atlenkiamais aulais,storapadziais kausinciais batais su uz aulu uzkistais peiliais.Girti "auliniai" mieste siausdavo iki beprotybes , ... Kiek, to miesto tebuvo,iki Turgaus ir pamarys ...

Anonimas

Anonimas portretas
SUPER YPAČ ŠIUO LAIKU......,,,, JEI MEDIJA PRABILS,IR PAPASAKOS ISTORIJA... PLUNGES OGINSKIO DVARAS TA FUNKCIJĄ TURI-TAI AŠ LIKAU MALONIAI NUSTEBES... DAUK GALI SUZINOT...... NOREČIAU IR APIE KLAIPĖDA SUŽINOT..........

Anonimas

Anonimas portretas
NU KUR ESI TU MATES ATLENKIAMUS KERZAVUS?...... O GUMINIUS BATUS AŠ MATES....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių