Quantcast

Po Paryžiaus – filmo premjera Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Vos prieš kurį laiką prestižiniame Paryžiaus Pompidu meno centre praėjusi ir plačiai nuskambėjusi kino pasaulyje paskutinio režisierės Giedrės Žickytės ir Maite Alberdi iš Čilės filmo „Čia aš tik svečias“ premjera atkeliauja į Klaipėdą.

Kino klubas „8.1/2“  gegužės 10 d. kviečia į susitikimą su filmo režisiere G. Žickyte ir į peržiūrą filmo, kuris jau spėjo  laimėti ne vieną dešimtį tarptautinių festivalių apdovanojimų už geriausią Europos dokumentinę kino juostą. Apdovanojimų srautas toks, kad kai kurių, kaip prisipažino  pati režisierė, ji jau nebespėja ir atsiimti. Paskutinė naujiena – filmas nominuotas šiemetinei Sidabrinei gervei, o Pompidu centras atsirinko jį į savo auksinių filmų kolekciją.

  Apie ką šis  taip žiūrovą  ir kino profesionalus patraukiantis filmas? Tai pasakojimas apie slaugos namuose Čilėje  gyvenančią  devyniasdešimtmetę imigrantę iš Ispanijos Josebę, kuri serga Alzheimerio liga. Ji puikiai prisimena savo jaunystę baskų krašte ir nuolat apie ją pasakoja, tačiau pamiršta, kur gyvena dabar.  Įdomi šio sukrečiančios  gyvenimo dramos kino pasakojimo ir sukūrimo istorija, apie kurią žiūrovams bus proga išgirsti susitikimo su režisiere G. Žickyte  metu. Talentinga ir kūrybine energija trykštanti kūrėja papasakos ir apie naujus savo kino sumanymus, ir padiskutuos apie filmo sėkmės kriterijus, problemas.

Kino klubo  „8.1/2“ organizuojamas vakaras vyks gegužės 10 d. 19 val. Kultūros fabrike, Bangų g. 5, kino salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Tai kad girdėjau, režisierės nebeatvažiuos į Klaipėdą, persigalvojo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių