Quantcast

Peticija dėl Selo koncerto Klaipėdoje – beprasmė?

Kai Egidijaus Dragūno (Selo) gerbėjai sužinojo apie sprendimą šią vasarą atlikėjui neleisti rengti koncerto uostamiestyje, internete paskelbė peticiją ir ėmė rinkti parašus, darydami spaudimą Klaipėdos valdžiai, kad ši apsigalvotų. Tačiau panašu, kad šitas parašų rinkimas jokios prasmės neturi.

Parašai – tik internete

Per 10 dienų buvo surinkta daugiau nei 11 tūkst. parašų. Internetinės peticijos organizatorius – Laurynas Valaitis.

„Kadangi Klaipėdos miesto savivaldybė draudžia Selo koncertą dėl tariamų riaušių ar triukšmo, renkame parašus ir pasižiūrėsime, kas čia gausis“, – rašoma prie peticijos.

Internetinė peticija esą adresuota savivaldybės administracijai, tačiau oficialiai miestas iki trečiadienio jokios peticijos nebuvo gavęs.

Anot Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vadovo Andriaus Kačalino, gavus tokį dokumentą būtų svarstoma, ar jis atitinka peticijos reikalavimus.

„Svarbiausias klausimas, ar ta peticija atitiks Peticijų įstatymą. Jei ji bus pripažįstama peticija, Peticijų komisija ją nagrinės. Ir optimistiškiausiu atveju klausimas gali būti grąžintas vėl svarstyti subjektui, priėmusiam nepalankų sprendimą. Tačiau jei peticijų reikalavimų atsiųstasis dokumentas neatitiks, tai tiesiog bus raštas, pasirašytas daugelio asmenų, ir jis bus nagrinėjamas bendrąja tvarka pagal Viešojo administravimo įstatymą“, – paaiškino A. Kačalinas.

Optimistiškiausiu atveju klausimas gali būti grąžintas vėl svarstyti subjektui, priėmusiam nepalankų sprendimą.

Kreipėsi pavieniai asmenys

Peticija pripažįstama peticija, kai siūloma pakeisti tam tikrus teisės aktus, teisinį reguliavimą ar taisykles.

Šiuo atveju kalbama apie vienkartinį leidimą organizuoti renginį, o turėtų būti siūlymas keisti norminių teisės aktų reguliavimą.

Savivaldybės Teisės skyriaus vadovas teigė, kad dabartinė peticija dėl neišduoto leidimo koncertui Klaipėdoje gali būti tik socialinių tinklų akcija, kad būtų atkreiptas visuomenės ar politikų dėmesys. Tokios peticijos „gyvenimas" ir baigsis socialiniuose tinkluose.

„Tačiau jeigu kas nors tą surinktą informaciją vienokia ar kitokia forma pavers oficialiu raštu savivaldybei, tokiu atveju mes jį nagrinėsime. Oficialus kreipimasis turi būti, mes negalime patys pasiimti iš interneto tos peticijos ir ją nagrinėti. Tačiau savivaldybės administracija reaguoja ir į visuomenės kreipimusis, jei tai aktualus klausimas, ir nesvarbu, kad jis nepripažįstamas peticija“, – kalbėjo A. Kačalinas, pridūręs, kad pavienių asmenų raštų dėl neišduoto leidimo Selo koncertui jau yra gauta.

Andrius Kačalinas. Vytauto Petriko nuotr.

Turi teisę skųsti

E. Dragūnas, neseniai paskelbęs, kad netrukus vėl surengs koncertus didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir užsienyje, turėjo nusivilti.

Liepos 9 d. suplanuotam jo pasirodymui Klaipėdos vasaros estradoje leidimas neišduotas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis patvirtino, kad koncerto rengti neleido dėl nuolat pažeidinėjamų Renginių organizavimo taisyklių.

Pernai taip pat liepos 9 d. Klaipėdos vasaros estradoje buvo planuojamas E. Dragūno koncertas, tačiau jau balandžio pabaigoje tapo aišku, kad jis neįvyks.

Oficiali versija – bilietai į koncertą perkami vangiai.

Tačiau neslėpta, kad koncerto galėjo būti atsisakyta dėl E. Dragūno skandalingų pasisakymų apie karą Ukrainoje.

Galiausiai buvo pasiektas susitarimas, kad koncertas vis dėlto neįvyks. Paskelbta apie bilietų grąžinimą.

Šį kartą E. Dragūnas apie Klaipėdos savivaldybės sprendimą informavo pats socialiniuose tinkluose ir išsakė savo nuomonę. Į tai jo gerbėjai sureagavo paskelbdami internete peticiją.

Tiesa, draudimą rengti koncertą atlikėjas dar turi laiko apskųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijai, tačiau ar bus pasinaudota šia teise, neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emilijus Grybas

Emilijus Grybas portretas
Tegul važiuoja i Visaginą ir daro tą savo konca, wtf... ??

man 57 metai klausau jo šaunią muziką

man 57 metai klausau jo šaunią muziką portretas
ir klausysiu, jo grupės ir jo kelias tikrai buvo sunkus, ten ir su mergelike buvo problem, bet ji atsiprašė, nemanau, kad apie šitą bahuriuką sukinėjasi vien blogi žmonės, tik Selas daro vieną klaidą kariaudamas su mentais, aišku tai šioka tokia reklama,bandymas išsilaisvinti iš narvo, bet neužmiršk, kad ir tarp jų yra gerbėjų

JONAS

JONAS portretas
Nereikia jo cia
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių