Quantcast

(Pa)tvarios Užgavėnės: kitoks Morės veidas Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Šiemet Klaipėdos etnokultūros centro Užgavėnių šventė sugrįš į savo kiemą ir buria klaipėdiečius bei miesto svečius švęsti Klaipėdos senamiestyje. Šį šeštadienį nuo 16 val. šventės veiksmas vyks Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus (MLIM) ir Meno kiemuose (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4).

(Pa)tvarios Užgavėnės taip pat jungiasi prie Klaipėdos šviesų festivalio, todėl jau nuo vakar kitokią Morę, dailiai apšviestą, galima pamatyti ir ja pasigrožėti MLIM kieme (Bažnyčių g. 4). Instaliacijos autorius – Povilas Šorys.

Šeštadienį 16 val. prasidės persirengėlių tvarumo bumas, 17.45 val. – tradicinis Užgavėnių mūšis „Kanaplašis“, 18 val. – Morės pabaigtuvės.

Šiemetėse Užgavėnėse publika girdės radijo stoties „Tararai“ vedėjo, dirbančio „nuotoliniu būdu“ tiesiogiai iš savo „Lauko SPA / kontoros“, ekskliuzyvines laidas, pavyzdžiui – „Ateities permainos“, rubriką – „Šaukštai po pietų“ ir daugelį kitų perliukų. Šventės pagrindinis akcentas – tvarumo idėja. Dėl to vyks viešas persirengėlių tvarumo strategijos idėjų ir išėmėjų pri(si)statymas (kūrimas ir įgyvendinimas „čia ir dabar“). Labai gudriai pasakyta, ar ne? Norintiems suprasti, apie ką kalbama, teks patiems ateiti ir viską pamatyti.

Šventės pagrindinis akcentas – tvarumo idėja.

Ko mums reikia? Duonos ir žaidimų! Todėl šventės metu vyks tvarumo bumo apžvalgos turas. Jo dalyviams reikės aplankyti aštuonis punktus (palapines) – gauti specialų anspaudą, o infokioske atsiimti prizą. Svarbu, kad žaidimo kortelės bus dalijamos tik laimės ketvirčių metu, gyvai grojant kapelijai „Mingė“. Kortelių skaičius ribotas.

Šventėje taip pat bus galima pamatyti įvairių Užgavėnių kaukių ir susitikti su jų gamintojais. Etnokultūros centras kviečia užsukti ir į Raimondo Baškio „Užgavėnių medinukų“ parodą (Daržų g. 10). Na, o sykiu galima užeiti ir pas kaimynus į „10 Tiltų kiemą“ pasivaišinti blynais ir šiupiniu. O kur dar išskirtinė galimybė paragauti Sedos pusmarškonės košės. Aktyvaus laisvalaikio gerbėjus pajudėti iš peties kvies judumo centras „MUŠAbėk – vejaRĖK“, kur bus galima susipažinti su įvairiomis etnopramogomis.

Visiems kitiems suplanuotiems Užgavėnių malonumams surašyti ir jaučio odos neužtektų, todėl geriau ateiti ir pamatyti patiems kitokį Morės veidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Super

Super portretas
Morės veidą padarykite su Rusijos šmėklos galva ir pakabinkite ant statomų Kultūros rūmų. Bus super geros užgavėnės.

Petras

Petras portretas
Ukrainiečiams konservatoriams padarykite šventę , jūs jais labai rūpinantės , daugiau kaip savo šalies rinkėjais.Mes jaučiame neapykanta siai vyriausybei todėl nebeįdomios jokios šventės.Uzdekite ukrainiečiams antsnukius kad neuzkrestu lietuvių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių