Quantcast

Palangoje vyks meno degustacija

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą į Palangą, „Ramybės“ galeriją (Vytauto g. 35), atkeliauja originalus projektas – meno degustacija. Palangiškius ir poilsiaujančius miesto svečius tik vieną – birželio 9-osios –  vakarą 17 val. suburs meno degustacijos „išradėja“ ir kuratorė Vilma Jankienė.

Vilniuje įsikūrusi „AP galerija“ jau ketvirtus metus organizuoja išpopuliarėjusį meno reginį. „Tai lengvas, net, sakyčiau, pramoginis būdas pabūti arti meno. Nenuobodus pasakojimas ir greita paveikslų peržiūra leidžia žmonėms susipažinti su naujausiais dailininkų kūriniais, pasisemti dvasinių jėgų iš spalvomis kuriamų emocijų. Svarbu, kad publikai nereikia jokių pastangų, tik... žiūrėti. Ypač kviečiame tuos, kurie sako esą „toli nuo meno“. Netyčia atėję žmonės iš tikrųjų kokybiškai pailsina galvas, tarsi atsiveria, tampa smalsesni, ima pasitikėti savo skoniu, drąsiau reiškia savo nuomonę“, – apie meno degustacijos naudą pasakojo V.Jankienė.

„AP galerijos“ meno degustacijos metu dailininkai renginyje nedalyvauja, rodomi tik jų kūriniai ir apie juos trumpai papasakojama. Paveikslai rodomi po du ant molbertų ir ne mažiau kaip po keturis kiekvieno menininko. Per vieną renginį visada pristatomi dešimties dailininkų kūriniai.

Šį kartą bus pristatoma marga kūrinių puokštė iš įvairių geografinių vietovių: klaipėdietės Dalios Kirkutienės, kauniečių Miglės Kosinskaitės, Mindaugo Juodžio, vilniečių Šlipo (Artūro Šlipavičiaus), Viktoro Paukštelio, Neringos Žukauskaitės, Adasos Skliutauskaitės, Kęstučio Ramono, Adelės Liepos Kaunaitės bei latvės Ditos Luse darbai.

Žiūrovai, vedami profesionalaus pasakojimo, galės iš arti patyrinėti grafikos, tapybos, piešinių ypatumus; skirtingi formatai taip pat suteiks meno degustacijai įdomumo, įvairovės. Kūrinių bus galima įsigyti.

Bilietai – po 12 Eur – https://tickets.paysera.com/lt-LT/event/meno-degustacija-palangoje. Bilietus galima įsigyti ir renginio vietoje, bet būtina registracija el. paštu vilma@apgalerija.lt arba tel. +370 616 19 201.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių