Quantcast

Palangoje – lazeriai ir inauguracija

  • Teksto dydis:

Palanga jau šį savaitgalį, gegužės 15–17 d., pakvies pradėti aktyvųjį kurortinį sezoną – mieste šurmuliuos tris dienas truksianti kurorto šventė „Myliu Palangą“.

Inauguruos merą

Tradiciškai vasarą pradėti kviečianti šventė šiais metais primins, kad vasaros pramogų bei atostogų ritmu jau netrukus ims gyventi ne tik Palanga, bet ir kiti mūsų šalies kurortai.

Penktadienį nuo vidurdienio Palangos centre, Vytauto gatvėje, ims šurmuliuoti mugė „Palangos Juzė“, iš daugumos tokio pobūdžio renginių išsiskirianti savo turiniu. Joje bus pristatomas tautinis ir kulinarinis paveldas.

18 val. bus aukojamos mišios už Palangą, o po jų Jūratės ir Kastyčio skvero link pajudės šventinė eisena. 19 val. minėtame skvere žiūrovų dėmesio lauks šventės „Myliu Palangą“ atidarymas, kurio vienu iš akcentų taps mero inauguracija.

Ir nors regalijas kurorto vadovas Šarūnas Vaitkus užsidės jau antrą kadenciją, šventės organizatoriai įsitikinę – ši vieša ceremonija būtinai turi tapti šventės dalimi.

Džiugins lazerių šou

Ypatingas dėmesys penktadienį bus skiriamas ne tik Palangai, bet ir visiems šalies kurortams – pirmąją šventės dieną, be kitų renginių, papuoš jungtinis Lietuvos kurortų atstovų koncertas, vyksiantis Jūratės ir Kastyčio skvere.

Jo metu scenoje žiūrovai išvys Palangos kultūros centro kolektyvus, liaudiškos muzikos kapelą „Joldija“ iš Neringos, birštoniškius Laurą Budreckytę ir džiazo kvartetą „CinAmono 4“ bei Druskininkų atstovą Anatolijų Oleiniką.

Penktadienio vakarą praturtins šviesos reginys – Jūratės ir Kastyčio skvere 22 val. žiūrovus džiugins lazerių šou. Tai naujovė, tapsianti vienu iš svarbiausių pirmosios šventės dienos akcentų.

Vieta lazerių šokiui pasirinkta neatsitiktinai – ieškota tokios erdvės, kur gausiai susirinkusiems žiūrovams būtų patogu stebėti reginį.

Vyks chorų šventė

Ne mažiau įspūdingas bus ir šeštadienis. 8 val. Palangos orkestrui pažadinus miestą, pramogautojai bus kviečiami aplankyti sporto varžybas, įvairias parodas, pasiklausyti jaunųjų palangiškių koncerto. Į mieste šurmuliuojančią tautodailininkų ir tautinio kulinarinio paveldo atstovų mugę, skirtą šalies regionams, vidurdienį atvyks ir Palangos Juzė.

Vakarėjant – 17.30 val. muzikos garsų prisipildys centrinė miesto aikštė – čia prasidės chorų šventė „Su jūra dainuok“. Šis tradicinis, palangiškių ir kurorto svečių pamėgtas renginys pelnytai vadinamas mini Dainų švente.

Vainikuos fejerverkas

Muzika šeštadienį skambės ne tik centrinėje miesto aikštėje, bet ir J.Basanavičiaus gatvėje, kadangi kurorto šventė sutampa su visoje šalyje minima Gatvės muzikos diena, kurios metu iš anksto užsiregistravę profesionalūs muzikantai bei mėgėjai viešosiose miesto erdvėse praeivius džiugina savo muzikiniais talentais.

18.30 val. Jūratės ir Kastyčio skvere koncertuos Gintė Sičiūnaitė ir grupė „Saulės kliošas“, po pusvalandžio ją pakeis grupė „Jazzmaitija“, vėliau – pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“. 21.30 val. scenoje žiūrovai išvys grupę „Bilpan“, kuri susirinkusiesiems dovanos įspūdingą koncertą.

Renginių bus turtingas visas šeštadienis, tačiau didžiausio susidomėjimo neabejotinai sulauks šventinis Vilniaus fejerijos fejerverkas, dangų ties jūros tiltu nušviesiantis 23 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kedainiai

Kedainiai portretas
Sveiki garantuoju priartejom prie sezono ir atidarymo po keliu dienu vasaros sezono ir panasei tikuosi linksmai bus kai jau ant tiek geras oras pasakoja ka veikti 100 is 25 pramogu nors % ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių