Quantcast

Palangoje koncertuos gitaristo A. Skolnicko džiazo trio

  • Teksto dydis:

„Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) kovo 10 d. 19 val. susitiks džiazas ir metalas – į Lietuvą pirmą kartą atvykęs džiazo muzikos kolektyvas iš JAV „Alex Skolnick Trio“, kurio lyderis Alexas Skolnickas melomanams geriausiai pažįstamas kaip garsios metalo grupės „Testament“ gitaristas.

Grupę „Alex Skolnick Trio“ 2001 m. subūrė vienas labiausiai vertinamų sunkiosios muzikos gitaristų A.Skolnickas. Grupės „Testament“ gitaristas bendradarbiauja ir su kitais žymiais kolektyvais, tarp kurių – „Trans-Siberian Orchestra“, „Savatage“, „Stu Hamm Band“, „Metal Allegiance“ ir kiti. O šiame džiazo projekte Alexas norėjo įgyvendinti kitokias savo grojimo gitara idėjas ir kartu pabėgti nuo rutinos. Juolab kad jam yra tekę „ragauti“ ir džiazo studijų. Kiti du trio nariai šiuo metu yra būgnininkas Mattas Zebroskis, bendradarbiaujantis su Brother Josephus ir Daisy Joplin, bei bosistas Nathanas Peckas, kurio meistriškumą įvertino tokios džiazo muzikos žvaigždės kaip Maynardas Fergusonas ar Maria Maldaur.

„Alex Skolnick Trio“ grojamos muzikos šaknys glūdi labiau hardroko ir sunkiojo metalo kanonuose nei klasikiniame džiaze, tačiau muzikantai sugeba puikiai perteikti sunkesnės muzikos idėjas per džiazo interpretacijas. Grupės lyderis ir įkūrėjas nuolat pabrėžia, kad šių dienų sudėtingoje pasaulinėje socialinėje ir politinėje situacijoje, kuri persmelkta baimės ir nepasitikėjimo, šias neigiamas emocijas reikėtų „nukenksminti“ įtraukiant į meną, ir tai trio muzikantai skatina daryti visus menininkus.

Šias užmačias „Alex Skolnick Trio“ bene geriausiai pavyko įgyvendinti 2018 m. rugsėjį išleistame albume „Conundrum“, pasirodžiusiame net po septynerių metų pertraukos po ankstesnio darbo „Veritas“. Metų pradžioje grupė leidosi į jo pristatymo gastroles „European Conundrum Tour 2019“, kurių metu pirmą kartą atvyko ir į Lietuvą, čia surengs du koncertus: šeštadienį – Vilniuje, sekmadienį – Palangoje. Bilietus platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių