Quantcast

Pajūryje griaudėjo napoleonmečio ginklų šūviai

Pajūriu už Girulių šeštadienio popietę vaikštinėję žmonės stebėjosi šūvių garsais ir senovinėmis uniformomis vilkinčių žmonių pasirodymu. Ties artilerijos baterija (Memel-Nord) vyko improvizuotas napoleonmetį rekonstruojančių karybos klubų narių mūšis.

Nors šioje vietoje Napoleono kariuomenė niekada nėra stojusi į mūšį, rekonstruktoriai čia susitinka ne pirmą kartą.

Klaipėdiečiai yra atkūrę Prūsijos pricno Albrechto lietuviškųjų dragūnų uniformas, jie pasikvietė į pajūrį LDK pėstininkų pulko uniformas ir amuniciją atkūrusius ukmergiškius ir 129-ojo prancūzų armijos pėstininkų pulko rekonstruktorius iš Kauno.

„Žiūrovai pamatė, kaip XIX amžiaus pradžioje atrodė ginklai, kokios spalvingos buvo karinės uniformos, stebėjo, kaip kariai užtaisydavo šautuvus, matė šaudant saliutinę patrankėlę“, - paaiškino klaipėdietė karybos istorijos klubo narė Loreta Elertienė.

Klaipėdiečiai kolegas pasikvietė į pajūrį ketvirtą kartą, jiems čia šaudyti ir stovyklauti leido Pajūrio regioninio parko darbuotojai.

Poilsiautojams tai tapo netikėta pramoga. Žmonės filmavo ir fotografavo renginį, o pasibaigus mūšiui galėjo pačiupinėti amuniciją ir pakalbinti karybos istorijos entuziastus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl-

Ir vėl- portretas
Idiotai kacapai “komentuotojai” pagal straipsnio pavadinimą reiškiasi. Duchai jus, pirma perskaitykit iki galo, šikniai.

Siaip

Siaip portretas
Opa, nuomone - jai tokie mandri tai imkit ir padarykit geriau jai jau taip viskas ten blogai buvo

opa

opa portretas
Su Ukmerge pasidarė sau atrakciją prie jūros. Čia niekada tokių mūšių nebuvo- koks tikslas? Tai labai panašu į nevykusį "kosplėjų".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių