Quantcast

Pabūti arti su M. Repšiu

  • Teksto dydis:

„Vaidina Marius Repšys“ – lyg ir viskas pasakyta... Taip pavadintas Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis, kuriame pagrindinį ir vienintelį vaidmenį atlieka aktorius Marius Repšys. Itin didelio populiarumo tarp publikos sulaukęs ir aukščiausią Lietuvos teatro įvertinimą – „Auksinį scenos kryžių“ (2011 m.) už Vandalo vaidmenį M. Ivaškevičiaus „Išvaryme“ (rež. Oskaras Koršunovas) pelnęs M. Repšys biografiniame spektaklyje yra be galo atviras – pasakoja apie savo vaikystę, psichologinius sunkumus ir ligą, kurios iš pradžių neatpažino nei jis pats, nei jo artimieji. Šiame spektaklyje žiūrovas kviečiamas pabūti su aktoriumi. Pabūti labai arti. Leistis kelionėn gilyn į pasąmonę, į vidinį kosmosą, ieškant savojo dievo.

Pastaruosius keletą metų M. Repšys pasirodo ekranuose ir spaudos puslapiuose ne tik kaip teatro ir kino vaidmenų kūrėjas, bet ir kaip žmogus, kovojantis su universaliomis, daugeliui pažįstamomis problemomis. Aktorius drąsiai ir atvirai kalba apie depresiją ir psichozės epizodus, kankinančius nuo vaikystės.

Ar menininko talentas ir psichikos problemos – dvi tos pačios monetos pusės? Ar aktorystė – ir kūryba apskritai – ne tik apdovanoja, bet ir žaloja, o vėliau pati semiasi jėgų iš padarytų žaizdų? Jei taip, kaip tą žalą mažinti ir ar reikia tai daryti? Šiuose klausimuose, kaip ir spektaklyje „Vaidina Marius Repšys“ (režisierius Mantas Jančiauskas), teatras susipina su gyvenimu. Spektaklio kūrybinė grupė tiki, kad čia gyvenimui yra ko pasimokyti iš teatro.

Susitikimas su aktoriumi LNDT spektaklyje „Vaidina Marius Repšys“ įvyks Klaipėdos Žvejų rūmuose spalio 27 d. 19 val. (bilietus platina www.bilietai.lt).

Marius Repšys. D. Matvejevo nuotr.

M. Repšys 2005–2009 m. studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (režisieriaus Gintaro Varno kursas). Vaidino teatre „Utopija“, Vido Bareikio vadovaujamame teatriniame judėjime „No Theatre“, „Lėlės“ teatre. Nuo 2011 m. – Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius. Filmavosi virš 20 kino filmų. Du kartus pelnė Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimą „Sidabrinė gervė“ geriausio aktoriaus kategorijoje – už vaidmenis režisieriaus Andriaus Blaževičiaus filmuose „Dešimt priežasčių“ (2012 m.) ir „Šventasis“ (2017 m.). Trys dešimtys vaidmenų teatrų spektakliuose: „Dekalogas“, „Nusiaubta šalis“, „Bakchantės“ (rež. G. Varnas), „No Concert“ (rež. V. Bareikis), „Išvarymas“ (Auksinis scenos kryžius), „Katedra“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Kankinys“ (rež. O. Koršunovas), „Borisas Godunovas“ (rež. E. Nekrošius), „Mūsų klasė“, „Trys seserys“ (rež. Y. Ross), „Boksas“ (rež. A. Obcarskas) ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikalausko-alkoholis o šito

Mikalausko-alkoholis o šito portretas
Čia tas kurio biznis depresija?verlininkas blin.Tuštutis...

Saulius

Saulius portretas
Tai vienas geriausių ir talentingiausių jaunesnės kartos aktorių. Sėkmės .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių