Quantcast

Paaiškės I. Simonaitytės literatūrinės premijos laureatas

  • Teksto dydis:

Jau rytoj paaiškės, kuris iš 15 kandidatų šiais metais bus paskelbtas klasikės Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureatu. Premija paprastai teikiama per rašytojos gimtadienį, sausio 23 d. Šiais metais ji bus teikiama 36-ąjį kartą.

Rytoj bibliotekoje ketina posėdžiauti I.Simonaitytės literatūrinės premijos teikimo komisija, kuri iš 15 kandidatų turės nuspręsti, kam šiemet atiteks 2 tūkst. eurų vertės žymios krašto rašytojos premija.

"Kasmet autorius kviečiame premijai teikti savo pačių kandidatūras savarankiškai, taip pat organizacijas kviečiame siūlyti savo pretendentus, mūsų bibliotekininkai, kraštotyros specialistai taip pat atrenka tų metų įstabiausių kūrinių apie Klaipėdos kraštą autorius, kurių kandidatūras pateikiame premijos komisijai svarstyti", – patikino I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė Laura Juchnevič.

Premija buvo įsteigta 1986 m. Nuo tada yra įteiktos jau 35 premijos 39 autoriams – tarp jų 11 moterų ir 28 vyrams.

Tarp I.Simonaitytės literatūrinės premijos laureatų buvo net 24 rašytojai, šeši pedagogai, keturi jų – profesoriai, habilituoti mokslų daktarai.

Premiją yra gavę ir trys žurnalistai, du vertėjai, biologė, diplomatas, aktorė ir viena filologė.

Iš viso per šį laikotarpį buvo premijuota 13 prozos, 11 poezijos, 9 eseistikos ir prisiminimų knygos bei 6 kito žanro kūriniai.

Premijos mecenatu jau keliolika metu yra klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas, kuris kilniai finansuoja, nepaisant įvairiausių finansinių krizių.

Premija tradiciškai teikiama Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, sausio pabaigoje, per rašytojos gimtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
Tamsos žiniai, Simonait - sovokietinta Simonaitytė.

Bibliotekininkė

Bibliotekininkė portretas
Vėl skirs Šikšneliui už viso gyvenimo nuopelnus.

anonimas

anonimas portretas
Ewa Simoneit,kaip megstam viska lietuvinti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių