Quantcast

Naujojoje Klaipėdos galerijoje – V. Šociko tapybos paroda

  • Teksto dydis:

Naujojoje Klaipėdos galerijoje spalio 29 d., ketvirtadienį, 17.30 val. vyks Viktoro Šociko personalinės tapybos parodos „Peizažas“ atidarymas.

Vilnietis viduriniosios kartos tapytojas V. Šocikas (gim. 1959 m.) 1989 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą (dabar – Vilniaus dailės akademija), parodose dalyvauja nuo 1987 m., nuo 1995 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Tapau peizažus „lengva ranka“, galvodamas apie aukštesnes meno pakopas.

V. Šocikas surengė septynias autorines parodas, dalyvavo daugiau nei 30-yje jungtinių meno parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Kinijoje, daugiau nei 10-yje plenerų ir simpoziumų Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje. 1998 m. apdovanotas Lietuvos dailininkų sąjungos premija už kūrybą.

Nuo pat savo karjeros pradžios V. Šocikas ištikimas šiuolaikinei lietuvių tapybos mokyklai, pasižyminčiai ekspresija ir turtingu koloritu.

„Tapau peizažus „lengva ranka“, galvodamas apie aukštesnes meno pakopas. Eksperimentuoju, norėdamas surasti savąjį braižą, išraiškos formą, tapybos koloritą, filosofinį pradą vaizduojamojoje plastikoje. Dažnai mintyse ir eskizuodamas, tapydamas paveikslus pasaulį transformuoju, siedamas jį su nūdienos nuotaika, pasaulėžiūra, įvykiais. Klausydamasis muzikos kuriu ir tobulinu save, savo pasaulio viziją“, – teigė parodos autorius.

Dailininkas gerai žinomas ir kaip aktų piešėjas bei tapytojas. Taip pat tapo abstrakcijas – tarsi žaisdamas spalvomis, linijomis ir formomis.

Tapydamas peizažus, jis siekia sustabdyti nepakartojamą gamtos ar architektūrinių elementų žavesį, visa tai perteikdamas savaip, per savo pasaulėjautos prizmę. V.Šociko drobėse įamžinta gamta, jos reiškiniai, sąlytis su miestu ar kaimu, upės, kartais – vien tik dangus ir debesys suteikia progos stabtelėti ir įvertinti talentingo dailininko patirtį.

V. Šociko peizažų paroda Naujojoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centre „Herkaus galerija“, Herkaus Manto g. 22) veiks iki lapkričio 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių