Quantcast

Meno kieme – paslaptingoji chimera

  • Teksto dydis:

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) gegužės 9 d., antradienį, 18 val. vyks kūrybinių renginių ciklo „Klaipėdos suvenyras“ trečiosios dirbtuvės „Architektūra + tekstilė. Paslaptingoji chimera“ su dizainere Lina Jaruševičiūte.

KKKC Meno kiemo inicijuotas kūrybinių veiklų ciklas „Klaipėdos suvenyras“ nepaliauja ieškoti  senojo miesto išskirtinių artefaktų ir per juos atskleisti miesto identitetą. Pirmasis užsiėmimas buvo skirtas vizitine Klaipėdos kortele jau tapusiam architektūriniam stiliui – fachverkui, antrojo užsiėmimo dalyviai ant tekstilės perkėlė vieno iš Liepų gatvės pastatų puošmeną – liūtą.

Kūrybinių dirbtuvių lektorė L. Jaruševičiūtė tęsia miestą puošiančių zoomorfinių motyvų paieškas: trečiasis ciklo „Klaipėdos suvenyras“ užsiėmimas bus skirtas paslaptingajai Klaipėdos chimerai. Chimera – graikų mitologinis personažas, vienais atvejais vaizduojamas su ožio kūnu, gyvatės ar drakono uodega ir liūto galva, pasak kitos versijos, chimera turėjusi tiek ožio, tiek liūto galvas bei gyvatės uodegą. Visuose aprašymuose minima, kad ji alsavo ugnimi iš vienos ar daugiau savo galvų.

Šį mitinį personažą dizainerei pavyko aptikti ir Klaipėdoje. Tiesa, L. Jaruševičiūtė nenorėjo atskleisti, kur konkrečiai jis pavaizduotas, teprasitarė, kad jį galima rasti sąlyginai netoli Liepų gatvės liūto vienos viešos įstaigos interjere. „Kai bendrauji su istorikais, sužinai daug paslapčių, – juokėsi dizainerė. – Rengiant projektą „Klaipėdos miesto detektyvai“, buvo ieškoma netikėtų Klaipėdos objektų. Tada ir kilo mintis patyrinėti paslaptingus Klaipėdos gyvūnus, kurie tarsi gyvena kažkur mieste, bet dažnai lieka mūsų nepastebėti. Vienas iš tų gyvūnų buvo Liepų gatvės liūtas. Kitas gyvūnas – dar paslaptingesnis ir įdomesnis: tai mūsų atrasta klaipėdietiškoji chimera“, – intrigavo dizainerė.

Kūrybinių dirbtuvių „Klaipėdos suvenyras“ dalyvių laukia ne tik pažintis su paslaptingąja chimera, bet ir galimybė šiuo mitologiniu personažu dekoruoti tekstilinius maišelius ir tokiu būdu sujungti suvenyro funkcionalumą ir reprezentatyvumą.

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) gegužės 9 d., antradienį, 18 – 19.30 val. projekto „Klaipėdos suvenyras“ kūrybinės dirbtuvės „Architektūra + tekstilė. Paslaptingoji chimera“, lektorė L. Jaruševičiūtė (dirbtuvių kaina 5 Eur, būtina išankstinė registracija el. paštu: inga@kkkc.lt arba tel. +370 618 14506).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių