Quantcast

Londone kuriančios palangiškės darbai pristatomi Naujojoje Klaipėdos galerijoje

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Naujojoje Klaipėdos galerijoje mados ir verslo centre „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22) atidaryta Eye Kona tapybos paroda.

Dailininkė Eye Kona (Laura Balsevičiūtė) 1986 m. gimė ir augo Palangoje. Šiuo metu gyvena ir kuria Londone (Didžioji Britanija).

Jos tapybai būdingos ryškios pulsuojančios spalvos, į jos drobes sugula objektai ir žmonės, prisiminimai ir istorijos. Tapydama menininkė dažniausiai naudoja akrilinius, aliejinius dažus, taip pat jai patinka eksperimentuoti su įvairiomis priemonėmis ir skirtingomis medžiagomis – dažais, nagų laku ar statybinėmis medžiagomis.

„Kiekvienas darbas gimsta iš skirtingos patirties ar prisiminimų. Man kaip menininkei nereikia kančios ar labai aštrių išgyvenimų. Mano darbai yra įkvėpti tiek skaudžių, tiek linksmų prisiminimų, vienodai stimuliuojančių kūrybą“, – sakė tapytoja.

2005 m. ji baigė mokslus Eduardo Balsio menų gimnazijoje Klaipėdoje, 2009 m. gavo Vilniaus dailės akademijos diplomą ir tais pačiais metais persikėlė gyventi į Londoną, kur menininkei teko dirbti įvairiausius darbus, sutikti daugybę įdomių žmonių, padedančių kūrybos procese ir ieškant įkvėpimo.

Eye Kona 2019 m. pristatė savo darbus „Ad Lib“ galerijoje Fulhame, pietvakarių Londone, taip pat buvo pastebėta žymių kolekcininkų ir gatvės meno kuratorių iš rytų Londono, su jais planuoja ateityje realizuoti naujus projektus.

Naujojoje Klaipėdos galerijoje Eye Kona tapybos paroda vyks iki rugsėjo 8 d. Galerija dirba I–V 11–18 val., VI – 11–16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visas tas ryškus

Visas tas ryškus portretas
ir apsigimėliškas primityvizmas pasireiškiantis beveik visoje dabartinėje, vadinamoje menu tapyboje, atėjo iš amerikos negrų kvartalų. Tokio stiliaus gaminiai dabar labai madingi, todėl ir negalime beveik nieko kito pamatyti. Visame pasaulyje. Nesirūpinama išraiškos grožiu, estetika, o tik fiksuojama kažkokia gamintojo mintis kurią žiūrovui sunku nuspėti.(vieną kart mačiau tuščius paveikslus su skirtingos krypties nubrėžta linija kiekviename.Žiūrovas turėjo pasiimt parodoje esantį sąsiuvinį ir pagal jame įrašytus paveikslų numerius susirasti ką autorius nori pasakyti:D)). Bet tai niekam nesvarbu. Svarbu potėpis, konkretus, kuo greičiau pagaminamas vaizdas ir pagrindiniai šiuolaikinės tapymo mados akcentai. _ - -_Kam reikalingas toks menas jeigu jis niekam nereikalingas?

Anonimas

Anonimas portretas
na jei tai menas tai jau atsiprasau darzelyje gariau piesia

Kosmaras

Kosmaras portretas
Siaubas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių