Quantcast

Kviečia į gražiausių romansų vakarą

  • Teksto dydis:

Birželį įsibėgėjusį kultūrinių renginių ciklą „Pėdink į Girulius“ rugpjūčio 28 d., trečiadienį, 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) vainikuos Liubos Nazarenko gražiausių romansų vakaras.

Romansai – vienas populiariausių žanrų, kuris niekaip neapsieina be meilės išgyvenimų. Šios dainos – jausmingi dainuojamieji eilėraščiai, kuriuose sutelpa viskas, kas paliečia jautriausias sielos gelmes. Turbūt todėl literatūrologė, profesorė Viktorija Daujotytė viename iš mokyklinių vadovėlių romansus pavadino dainomis apie sopulius.

L. Nazarenko dėl savo ypatingai šilto, aksominio balso ir nuoširdaus jausmingo dainavimo pelnytai tituluojama romansų karaliene. Meilės dainos atlikėją lydėjo nuo vaikystės. 

Viename interviu Liuba sakė: "Toks yra mano likimas, tokia manoji romantinė prigimtis. Romansus namuose girdėjau nuo vaikystės, tai buvo natūrali aplinka, kurioje juos dainavo visi. Metams bėgant, romansų žanras mane visiškai pasigrobė, – kuo vyresnis daraisi, tuo labiau supranti, kiek gyvenimo tiesos ir išminties juose yra. Tai muzika – apie išgyvenimus, apie jausmus, apie meilę".



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.S.

P.S. portretas
Na, ir prieko cia dabar-"....daugiau lietuviskumo"? :)) Nors, vienas lietuvis-sugebes ..lt kalba .sudainos- nors viena rusu romansa- kaip in video-А на последок я скажу..??

man patinka:))

man patinka:)) portretas
"..daugiau lietuviskumo(?) o gal tie romansai ir grazus bet(?) tai rusu (?)dvasine kultura(?) diegiama mums nes Klaipedoje pilna rusu ..."??? NA. ir kur. dabar. yra -"lietuviu romansu" "KULTURA"(lietuviu kalba)?? :)) А--- А напоследок я скажу… (А. Петров — Б. Ахмадулина) А я всё жду...(К. Хмарский) Ах, зачем эта ночь… (Ник. Бакалейников — Н. Риттер) Ах, эти чёрные глаза Б Белой акации гроздья душистые — музыка неизвестного автора, слова — А. Пугачёв (?). Опубликован в 1902. Бубенцы — музыка А. Бакалейникова, слова А. Кусикова. Былые радости, минувшие печали

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Rusai turi prikūrę daug ir gerų romansų, bet romanso kilmės šalis - Ispanija. Tad pirmojo komentaro autorius ar autorė gali be baimės eiti į romanso vakarus. Ta proga pridėsiu Nezabitausko hipotezę, paremta žodžių "romansas" ir "romas" panašumu, kad romansus pirmieji ėmė dainuoti Ispanijos čigonai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių