Quantcast

Kviečia 13-asis Klaipėdos knygos konkursas

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę prasidės Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojamas 13-asis Klaipėdos metų knygos konkursas, kurio rengėjai žada naujovių.

Pakeitė nuostatus

Konkurso „Klaipėdos knyga 2018“ atidaryme sausio 9 d. 17 val. bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) pernai išleistas gražiausias ir vertingiausias Klaipėdos leidyklų bei autorių knygas pristatys jų leidėjai, leidyklų atstovai, žurnalistė Kristina Sadauskienė ir aktorė, vertėja bei vaikų literatūros kritikė Diana Gancevskaitė.

Kaip visada, taip ir šiais metais konkurso organizatorė Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė uostamiesčio leidėjus, kūrybines organizacijas ir įstaigas teikti konkursui savo pretendentus – 2018 metais išleistus leidinius.

„Atkreipiame dėmesį, kad šiais metais pakeitėme konkurso nuostatus. Siekdami praplėsti konkurso dalyvių gretas, į konkursą pakvietėme ir vietinius kūrėjus, leidybinę veiklą vykdžiusius ne tik Klaipėdos, bet ir kitose šalies bei užsienio leidyklose. Šie leidiniai galės dalyvauti renkant populiariausią Klaipėdos metų knygą“, – teigė bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė. Rengėjai tikisi, kad tokie pokyčiai ne tik paskatins aktyviau į konkursą įsitraukti visus knygų kūrėjus, bet ir suteiks galimybę konkurse bei jo metu rengiamoje parodoje pristatyti įvairesnius, šiandien vis dažniau į tradicinės knygos sampratos akiratį nebesutelpančius leidinius.

Nauja nominacija

„Kad visai nenutoltumėme nuo pirminės šio konkurso misijos – supažindinti visuomenę su vertingiausiomis Klaipėdos leidyklų išleistomis knygomis, – privilegija siekti gražiausios Klaipėdos metų knygos titulo paliekama tik Klaipėdos mieste leidybinę veiklą vykdančioms leidykloms ir spaustuvėms“, – pabrėžė B.Lauciuvienė.

Konkurso rengėjai žadėjo, kad šiais metais diplomais ir prizais bus paskatinti ne tik knygų leidėjai, bet ir jų autoriai, dailininkai, maketuotojai, spaustuvininkai. Išsamiai su naujais konkurso nuostatais galima susipažinti bibliotekos interneto svetainėje: www.biblioteka.lt

Dar viena naujovė – prie konkurso organizatorės Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos su nominacija „Knyga, prakalbinusi popierių“ šįkart prisijungs viena iš pirmaujančių popieriaus didmeninės prekybos įmonių Europoje UAB „Papyrus Lietuva“. Poligrafinių produktų padalinio vadybininkė Vilija Liutkevičienė pranešė, kad šios nominacijos apdovanojimas atiteks leidinio, kuriam įmonė jį skirs, kūrėjams – leidėjui (arba leidyklai), dizaineriui (leidinio dailininkui) ir spaustuvei.

Vyks mėnesį

Klaipėdos knygos konkursas truks vieną mėnesį. Planuojama, kad jo rezultatai bus paskelbti vasario 13-ąją. Išsamesnė informacija apie konkurse dalyvausiančias knygas, balsavimo galimybes renkant populiariausią Klaipėdos metų knygą, konkursui savo leidinius pateikusias leidyklas ir jų autorius bus pateikta netrukus, pirmomis sausio dienomis. Rengėjai kviečia sekti informaciją bibliotekos interneto svetainėje, kurioje skelbiama apie bibliotekos padaliniuose vyksiančius konkurse dalyvausiančių knygų pristatymus.

Su knygomis pretendentėmis bus galima susipažinti ir balsuoti gyvai penkiuose didžiuosiuose Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos padaliniuose: Meno skyriuje (J.Janonio g. 9), Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriuje (Turgaus g. 8), Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), Pempininkų bibliotekoje (Taikos pr. 81A) ir Kalnupės bibliotekoje (Kalnupės g. 13). Taip pat balsuoti bus galima internetu www.biblioteka.lt.

Klaipėdos metų knygos konkurso finansinis rėmėjas – UAB „Mūsų laikas“, informacinis rėmėjas – dienraštis „Klaipėda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių