Quantcast

Kretingoje kviečia naktinėti su muzikuojančiu jaunimu po 1000 lempučių

  • Teksto dydis:

Pirmoji vasaros diena, apie 300 jaunų žmonių, šiltas vakaras nusileidus saulei, 1000 jaukiai šviečiančių lempučių – taip kartu pradėti vasarą birželio 1 dieną kviečia jaunieji kretingiškiai. „Ateities Kretinga“ – šių metų Kretingos miesto šventės tema, todėl itin simboliška, kad šventę, truksiančią ilgiau nei 2 savaites, pradeda jaunimas.

Atpalaiduojančia atmosfera ir šviesos instaliacijomis, jaukiais neformaliais pokalbiais užpildytas dviejų valandų jaunimo muzikinis vakaras džiugins birželio 1 (šeštadienio) vakarą  nuo 22 val., papėdėje prie Vaidilos skulptūros, šalia Kretingos rajono kultūros centro (J. Pabrėžos g. 1, Kretinga).

Publika, jaukiai įsitaisiusi ant suoliukų ar pledų, patiestų ant žolės, tūkstančio lempučių šviesoje  mėgaujasi neformaliu bendravimu su jaunaisiais atlikėjais ir jų nuoširdžiai atliekamomis dainomis. „Renginys skirtas visiems – tiek jauniems, tiek vyresniems, norintiems prisiminti jaunystės dienas su dainomis gamtoje“, – sako renginio iniciatorė Brigita Barkauskaitė-Tamašauskė.

Trečius metus vyksiančiame renginyje „K r e a t y v a s“ pasirodys ir savo muziką gimtajam miestui dovanos talentingiausias Kretingos vietinis jaunimas – mokiniai ir sugrįžtantys studentai, žadantys pačias įsimintiniausias emocijas.

„Žiūrovai renginyje jaučiasi jaukiai ir patogiai. Renginio pavadinimas kilo iš angliško žodžio „creative“, reiškiančio „kūrybingas“, o Kretingoje turime išties daug talentingų ir muzikalių jaunuolių, kurie ne tik puikiai dainuoja, tačiau nori savo miestui dovanoti muziką, šilčiausius jausmus“, – sako B. Barkauskaitė-Tamašauskė.

„Į gimtąjį miestą visada malonu sugrįžti, nuostabu, kai esi kviečiamas ir laukiamas. Kasmetinis jaunimo muzikos vakaras – tai neišdildoma patirtis, galimybė pasidžiaugti muzika ir ja pasidalinti su kitais“, – teigia renginyje dalyvausianti kretingiškė, šiuo metu Klaipėdoje studijuojanti Evelina Šikšniūtė.

Šiemet šio muzikinio vakaro metu publikai planuojama pristatyti dešimtį atlikėjų, grupių. Renginys nemokamas.

Renginį „K r e a t y v a s 2019“ organizuoja Kretingos mieste aktyviai veikiančias nevyriausybines jaunimo organizacijas vienijanti asociacija „Apskritasis stalas“.

Renginį finansuoja Kretingos rajono savivaldybė. Renginio partneris – Kretingos rajono kultūros centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių