Quantcast

Konkursas „Klaipėdos knyga 2022“: kulminacija – jau kitą savaitę

Jau kitą savaitę, balandžio 25-osios vakarą, Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje bus paskelbti konkurso „Klaipėdos knyga 2022“ nugalėtojai.

Apdovanojimų ceremonija vyks 17.30 val. Kauno g. 49. Bus paskelbtos dvi laimėtojos – populiariausia knyga, išrinkta skaitytojų, ir gražiausia, kurią išrinks komisija.

Šiemet komisiją sudaro: prof. Alvydas Klimas, Agnė Kanaverskytė, Monika Gustaitė, Raimondas Žičkus ir fotomenininkas Remigijus Treigys. Komisijai vadovauja prof. Vakaris Bernotas.

Iš viso konkurse varžosi 22 leidiniai, išleisti pernai. Tarp jų – ir istorinės dokumentinės knygos, novelės, esė, poezijos rinkiniai, kelionių vadovas, kultūros praeitį menantys ir dabartį apžvelgiantys leidiniai.

Tematika plati – nuo 1923-iųjų Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos dalyvių liudijimų, Klaipėdos krepšinio, Kuršių nerijos grožio, jūros išteklių didybės, viešbučio paslapčių, manipuliacijų, seklių ir apgaulių istorijų iki iškilių asmenybių Immanuelio Kanto ir Thomo Manno kūrybos pėdsakų.

Dalyvauja šie leidėjai: „Klaipėdos universiteto leidykla“, „Libra Memelensis“, leidykla „Eglė“, Lietuvos jūrų muziejus, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Neringos muziejai, „Kūrėjų sąjunga“, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, Klaipėdos sportininkų namai ir autoriai: Jūratė Sučylaitė, Sofija Kanaverskytė, Vytautas Valevičius, Vilimantas Zablockis, Vladimiras Plotkinas, Elena Karnauskaitė, Mindaugas Milinis ir Antanas Verkelis.

Nugalėtojai bus apdovanoti menininko Sauliaus Bertulio sukurtais suvenyrais.

Renginyje muzikines dovanas skirs Inga Maknavičienė ir Audrius Laurynas.

Kaip nurodė biblioteka, kasmetis konkursas ir jo finalinis iškilmingas vakaras organizuojamas su intencija pagerbti uostamiesčio leidėjus ir padėkoti už jų puoselėjamą leidybinę tradiciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių