Quantcast

Koncertų salėje – ispanų menininko instaliacija

  • Teksto dydis:

Prieš dvejus metus pirmąsyk surengtas ir abejingų nepalikęs Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas šiemet gegužės 6–11 dienomis sugrįš į uostamiestį. Apie festivalio pasiruošimo darbus byloja Koncertų salės fojė specialioje šviesos instaliacijoje atgijusi violončelė, kurią jau galima apžiūrėti.

Balandžio 11-ąją specialiai į Klaipėdą, kad įrengtų šią instaliaciją, atvyko žymus ispanų violončelininkas Davidas Fernándezas. Savo pasirodymus jis paverčia teatrališkais muzikos ir multimedijos šou, kurie originalumu stebina visą pasaulį.

D.Fernándezas teigė, kad šiam projektui įgyvendinti buvo panaudota speciali „video mapping“ technologija, pagal kurią galima bet kokį judantį vaizdą transformuoti į objektą ir atkurti jame natūralų, realų vaizdą be jokio iškraipymo.

Anot projekto autoriaus, pati technologija yra sudėtingas ir paprastam žmogui sunkiai suprantamas procesas, reikalaujantis išmanyti vaizdo įrašo kūrimo specifiką ir skrupulingumo dirbant su kiekviena detale.

„Man šis projektas yra labai svarbus, nes violončelė – tai mano gyvenimas, ji mane lydi kasdien. Projektu siekiau šiam muzikos instrumentui suteikti gyvybės. Violončelė – tai tarsi talpykla, į kurią sudėtas visas mūsų gyvenimas – svajonės, grožis, košmarai. Visa tai bandžiau parodyti šioje instaliacijoje”, – pasakojo D.Fernándezas.

Muzikantas atskleidė, kad jam prireikė net septynių valandų, kad atgijusios violončelės idėją paverstų realiu kūnu, – reikėjo kruopščiai sureguliuoti, suprogramuoti, sujungti ir pritaikyti visa tai Klaipėdos koncertų salės fojė erdvei.

D.Fernándezas savo violončelės muzikos bei multimedijos šou surengs Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio metu gegužės 9 d. 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių