Quantcast

Koncertų ciklo „Summer Highway to Jazz“ organizatoriai: džiazas išgyvens pandemiją

  • Teksto dydis:

COVID-19 pandemijos metu XXVI Klaipėdos pilies džiazo festivalis ir XXX „Kaunas Jazz“ buvo priversti keisti festivalių datas dėl karantino.

Džiazo muzikantai dėl susiklosčiusios situacijos neteko savo pragyvenimo šaltinio, tad Klaipėdos pilies džiazo festivalis ir „Kaunas Jazz“ sujungė jėgas ir organizuoja bendrą vasaros koncertų ciklą „Summer Highway to Jazz“. Tokiu būdu suteikdami galimybę Kauno ir Klaipėdos džiazo muzikantams parodyti savo talentą ir patirtį nemokamuose koncertuose išsiilgusiai džiazo publikai.

„Džiazas išgyveno karus, segregaciją, išgyvens ir pandemiją. Tik kartu surėmę pečius išgyvensime šį sunkų kultūrai laikotarpį. O džiazas - laisvės muzika, tai mus ir vienija. Tai bus puikus įvadinis džiazo greitkelis į pirmąjį rugsėjo savaitgalį įvyksiančius Klaipėdos ir Kauno džiazo festivalius“, – kalbėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė ir „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Pirmasis vasaros koncertų ciklo renginys įvyks jau rytoj, rugpjūčio 12 d. Amberton viešbučio 21 aukšto SKY terasoje. 19 val. klausytojus džiugins Klaipėdos diksilendas Memeland.

Visi koncertų ciklo, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, renginiai nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Džiazui taip

Džiazui taip portretas
Gražu, kai konkuruojančių miestų, konkuruojantys džiazo festivaliai susivienija, kad padėtų džiazo muzikantams.

Nuomonė

Nuomonė portretas
jei tas jūsų džiazas būtų nors kiek įdomus, nereikėtų prašyti Valstybės išmaldos, kad tik įėjimas būtų nemokamas. Nes niekas neitų:))))) Alternatyvi muzika surenka žymiai daugiau klausytojų į savo renginius už bilietus, nei jūs - išmaldos prašytojai su savo jazzu :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių