Quantcast

Knygos sutiktuvės ir koncertas P. Domšaičio galerijoje

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 10 d. 17 val. Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje (Liepų g. 33) vyks knygos „Marijona stebuklų šalyje“ pristatymas ir koncertas. Renginyje dalyvaus knygos autorė, muzikos profesorė Raminta Lampsatytė, knygos iliustratorė, mecosopranas Shlomit Yeshayahu (Izraelis) ir tenoras Alejo Ruizas (Argentina).

Berlyne gyvenanti lietuvių kilmės pianistė, Hamburgo aukštosios muzikos ir teatro mokyklos dėstytoja, Lietuvos kompozitorių sąjungos garbės narė, profesorė R. Lampsatytė šiais metais kartu su iliustratore iš Izraelio S. Yeshayahu išleido knygą „Marijona stebuklų šalyje“ apie legendinę Lietuvos tarpukario scenos žvaigždę, operos solistę, scenografo Liudo Truikio mūzą Marijoną Rakauskaitę. Knygą puošia daugiau nei 30 autorinių S. Yeshayahu piešinių. Tai pirmoji knyga iš serijos, skirtos vaikams ir paaugliams, kurioje bus pristatomos Lietuvai svarbių ir įkvepiančių asmenybių biografijos.

Žymi pianistė R. Lampsatytė, gimusi JAV, dabar įsikūrusi Berlyne, profesoriaujanti Hamburge, dažnai sutinkama ir Lietuvoje. Čia ją atveda ne tik įvairiausi projektai – koncertų savo buvusiems mokiniams organizavimas, knygų, meno parodų pristatymai, – bet ir namų jausmas. Ji yra savotiška lietuviško meno ir Vydūno dvasios skleidėja pasaulyje, naujų Lietuvos talentų ieškotoja ir puoselėtoja.

Berlyne ir Vilniuje gyvenanti pianistė, muzikologė išleido jau septintąją knygą, įkvėpusią ją taip pastatyti paminklą operos solistei ir toliau ieškoti neįvertintų, nepelnytai Lietuvoje pamirštų asmenybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,noreciau pasiKLAUSYTI GEROS PIANISTINES MUZIKOS su...

...,noreciau pasiKLAUSYTI GEROS PIANISTINES MUZIKOS su... portretas
grazia BOBIKE...,i TEMA kaip ESTETAS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių