Quantcast

Klaipėdos senamiestyje – repas ir grafičiai: čia šeimininkavo jaunimas

Šeštadienį Klaipėdos senamiestyje, Didžiojoje Vandens gatvėje, šeimininkavo jauni žmonės, todėl buvo triukšminga, sklido purškiamų dažų tvaikas. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro žmonės čia surengė repo vakarėlį, kurio metu Senamiesčio statybvietę juosianti metalinė tvora kelių Klaipėdos grafitininkų nuspalvinta spalvingais piešiniais.

Prie Parodų rūmų repavo trys jauni vaikinai, pasivadinę „FunkTM“, Domu ir „THC“. Jų pasiklausyti atėjo nedidelis būrys jaunų ir kiek vyresnių žmonių. Buvo akivaizdu, kad tai – ne atsitiktiniai praeiviai.

Tuo pačiu metu daugeliui besidominčių žinomas grafičių kūrėjas Pijus Čeikauskas (Pidžinas) su draugais margino primityvią statybvietę juosiančią tvorą. Nuo ryškių spalvų apmiręs Klaipėdos senamiesčio kampas tapo tik dar spalvingesnis ir linksmesnis. Susirinkusieji pamatė, kiek laiko ir meistriškumo reikia tokiam darbui.

Mūsų tikslas parodyti jaunimo subkultūras tokias, kokios jos realiai yra.

„Šiuo renginiu siekiame uostamiesčio jaunimą prisikviesti į Parodų rūmus, kur vyksta Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro inicijuojamas projektas „Šiuolaikinės grafikos erdvės“. Norime ne tik pristatyti, kas vyksta parodų salėse, bet ir įtikinti jaunus žmones, kad priimame juos tokius, kokie jie yra. Šiandien visiškai legaliai jauni žmonės piešia ant tvoros, tuo siekiame jiems parodyti, kad galima puošti miestą, – kalbėjo Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) darbuotoja Agnietė Skirmantienė. – Rugpjūčio 27 dieną atidarėme parodą ir supratome, kad šiuolaikinis jaunimas nėra matęs Parodų rūmų. Galbūt jauni žmonės mano, kad čia galima pamatyti tik tradicines parodas, o gal tiesiog tėvai jų čia niekada nebuvo atvedę. Siekdami jaunimą čia pritraukti, atvežėme rampą, salėmis jauni žmonės važinėja riedlentėmis ir jiems smagu. Dabar patiems nuostabu, kad anksčiau nepadarėme nieko panašaus.“

Projekto „Šiuolaikinės grafikos erdvės“ renginiai parodų rūmuose vyks visą mėnesį.

Menininkai auga, reikia rasti jiems vietų, kurias jie galėtų papuošti, pilkas ir niūrias sienas paversti traukos objektais ir tai būtų labai graži dovana miestui.

Gaila, kad jauni klaipėdiečiai nesuskubo ateiti į jų kultūrą atspindintį renginį.

Renginio organizatorė pasakojo, kad pakvietė dar nelabai garsius miesto jaunuosius kūrėjus, bet suteikdama jiems galimybę viešai parodyti savo kūrybą ji tikėjosi juos paskatinti ir padrąsinti.

„Tai, kas vyko, buvo savotiškas nelegalus legalas. Mūsų tikslas parodyti jaunimo subkultūras tokias, kokios jos realiai yra. Menininkai auga, reikia rasti jiems vietų, kurias jie galėtų papuošti, pilkas ir niūrias sienas paversti traukos objektais ir tai būtų labai graži dovana miestui, – teigė A. Skirmantienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai mažai reklamos, bučiau užsukęs pažiūrėti. Seniai laikas grafičiokams duoti kokią tvorą, kur galėtų atsiskleisti. Ir kalbu ne apie tuos terlius kur nesąmone pakeverzoja, o apie talentingus žmones

Emilija

Emilija  portretas
Manau reiketu sukviesti megejus teplioti bet kaip, i toki susiburima ir tegu pagrazina visa tvora Jurininku prospekte.O dabar nemalonu ziureti i tokia tvora,butu ir nauda ir jie(grafitininkai) pagalastu nagelius.Kokia jusu nuomone?

Buras

Buras portretas
Dar ilgai tos tvoros ir griuvesiai miesto centre stuksos?! Palaida bala!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių