Quantcast

Klaipėdos muzikinis teatras nusiteikęs stebinti: sezoną pradės „Romeo ir Džuljetos“ meilės istorija

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, vis dar gyvenantis be savo pastato, pradeda naują sezoną. Teatralai žada klaipėdiečius lepinti netikėtomis premjeromis, naujais koncertais ir pakviesti į anksčiau pastatytus spektaklius.

Meilė ir mirtis – kitaip

Vienu didžiausių netikėtumų žiūrovams teatro vadovė Laima Vilimienė vadina Sergejaus Prokofjevo šokio spektaklį "Romeo ir Džuljeta", sukurtą pagal Williamo Shakespeare'o pjesę.

Premjerą Žvejų rūmų scenoje bus galima pamatyti jau šį vakarą. Ji bus rodoma ir rugsėjo 18 bei 19 dienomis.

Spektaklis turi ambicijų sulaukti apdovanojimų ne tik Lietuvoje, bet ir būti įvertintas užsienyje.

Klasikinis siužetas baletmeisterio iš Rusijos Kirilo Simonovo originaliai interpretuojamas ir pritaikomas šiuolaikiniams žiūrovams. Todėl jame vystoma ne tik dviejų šeimų Montekių ir Kapulečių nesantaikos bei jų vaikų meilės drama.

W.Shakespeare'as negalėjo nė susapnuoti, kad jo Džuljeta gali būti vaizduojama autiste, o vienas pagrindinių veikėjų – gėjumi.

Teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas tik užsiminė apie žiūrovų laukiančias staigmenas: "Romeo ir Džuljeta" premjera stebina net mus. Žiūrovai negalės patikėti tai išvydę."

Daugybę kartų dirigavęs S.Prokofjevo kūrinį maestro Robertas Šervenikas atviravo nekantriai laukiantis, kada visų spektaklį kuriančių profesionalų veikla susijungs į visumą ir gims stebuklas – premjera.

Ne pirmą kartą Klaipėdoje dirbanti maskvietė scenografė ir kostiumų dailininkė Jekaterina Zlaja patikino, kad spektaklis – labai vizualus, tad bus suprantamas ir artimas įvairaus amžiaus publikai.

Matysime pasakas

Pernai teatras taip pat turėjo daugybę planų, bet darbus scenoje teko sustabdyti jau po mėnesio. Sutrukdė griežtas karantinas.

Šiemet tikimasi, kad su galimybių pasais teatras galės įsileisti apie 70 proc. visų Žvejų rūmų didžiojoje salėje telpančių žiūrovų.

Lapkričio 12, 13, 14 dienomis klaipėdiečiai bus pakviesti pažiūrėti Gaetano Donizetti komiškos operos "Pulko duktė" premjerą.

Spektaklį kuria lietuvių kūrėjai dirigentas Martynas Staškus, režisierė Jūratė Sodytė, scenografė Sigita Šimkūnaitė, kostiumų dailininkė Agnė Kuzmickaitė ir šviesų dailininkas Andrius Stasiulis.

Kitų metų vasarį Žvejų rūmų uždanga atsivers gerai žinomai, tačiau retai Lietuvoje statomai Antonino Dvorako operai "Undinė".

Ją taip pat kurs lietuviai: dirigentas Tomas Ambrozaitis, režisierius Gytis Padegimas, scenografė Birutė Ukrinaitė.

Kvies į koncertus

Sezone skambės trys išskirtiniai koncertai.

Spalio 1-ąją T.Ambrozaičio vadovaujamas teatro simfoninis orkestras pristatys koncertą, skirtą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto 50-mečiui. Koncerte skambės ir šios mokslo įstaigos vargonai.

Prieš Vėlines, spalio 29-ąją Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje teatro simfoninis orkestras ir choras atliks Wolfgango Aamadeuso Mozarto "Requiem".

Lapkričio 25 d. Žvejų rūmuose vyks iš Klaipėdos kilusio solisto Almo Švilpos koncertas "Dedikacija Klaipėdai", skirtas jo 50-mečio jubiliejui.

Rudenį bus galima pamatyti ir jau anksčiau pastatytų spektaklių. Spalį žiūrovus teatras kvies į 12 pasirodymų, lapkritį numatomi 8 spektakliai.

Žiūrovai turės galimybę pamatyti šokio spektaklius "Stabat Mater" ir "Šventasis pavasaris", "Graikas Zorba", "Spragtukas", operetę "Orfėjas pragare", miuziklą "Šounuolynas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai,

Ai, portretas
neisiu, nes reikia galimybių paso. Ne, ne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių