Quantcast

Klaipėdos lėlininkai narplios detektyvą: kur dingo Nykščiukas?

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį (balandžio 20 d.) 12 val. Klaipėdos lėlių teatras kvies į išskirtinį spektaklį „Ieškoma: teisybė“. Svarbu paminėti, kad spektaklis savo gerbėjų lauks ne Klaipėdos lėlių teatro scenoje, o Klaipėdos skulptūrų parke.

„Ieškoma: teisybė“ – tai unikalus spektaklis pagal Šarlio Pero (Charles Perrault) pasaką „Nykščiukas“. Šios pasakos centre – Nykščiukas ir šeši jo broliai. Neturtingi tėvai negalėjo jais pasirūpinti, todėl išvedė vaikus į mišką. Nykščiukas buvo mažiausias ir protingiausias iš visų brolių, todėl eidamas mėtė akmenukus, pagal kuriuos vėliau surado kelią į namus. Tačiau tėvai juos išvedė dar kartą. Deja, tąsyk Nykščiukas mėtė trupinius, kuriuos vėliau sulesė paukščiai bei išnešiojo pelės, ir vaikai nebegalėjo rasti kelio namo. Būtent šiuo momentu Klaipėdos lėlių teatro aktoriai pradeda vesti mažuosius žiūrovus Nykščiuko ir jo brolių pramintais takais – visi kartu eina jų ieškoti, o beeidami sutinka kitus veikėjus, kurie padeda (arba priešingai – trukdo!) ieškoti Nykščiuko ir jo brolių.

Visai šeimai skirtą spektaklį Klaipėdos lėlių teatras sukūrė bendradarbiaudamas su Šarlevilyje lėlių teatro studijas baigusiais menininkais: spektaklio režisierė ir idėjos autorė – rusų kilmės kūrėja Vera Rozanova, dailininkė – brazilė Thais Trulio, lėlių konstruktorius – prancūzas Lucas Prieux, medžių laipiojimo instruktorė – Gaelle Girardot. Spektaklyje vaidinanti Aušra Bakanaitė prisimena, kad „Idėją atsivežusi režisierė kartu atsivežė ir komandą, kuri išmokino mus mylėti medžius, jais laipioti, pasiruošti įrangą; didelė proceso dalis buvo būtent išmokti atpažinti, kuriam medžiui gali lipdamas pakenkti (arba pats smarkiai susižaloti), o kuriam – ne. Taip pat mes prisidėjome prie lėlių gamybos – visos lėlės pagamintos iš medžio ir kitų natūralių priemonių.“

Kita spektaklio aktorė Monika Mikalauskaitė pastebi, kad šis spektaklis – ir iššūkis, ir džiaugsmas: „Tiesa, dabar, kai nuo spektaklio sukūrimo jau praėję keleri metai, iššūkio įspūdis sumenkėjęs – tiesiog žinome, kad šis spektaklis techniškai sudėtingesnis, kad reikalauja daugiau laiko bei pasiruošimo. Kita vertus, šis spektaklis labai žavingas, nes galime išeiti iš teatro į, galbūt, ne tokią tradicinę lėlių teatrui erdvę; mums visiems patinka laipioti po medžius – tai tiesiog yra smagu. Čia kaip vaikams žaidimai – tiesiog smagu tai daryti. Be to, šis spektaklis ir vaikams labai patinka: jie entuziastingai ieško Nykščiuko su mumis, o tai ir yra svarbiausia.“

Be jokios abejonės, spektaklis priklauso nuo oro sąlygų, tačiau lietus – ne kliūtis: „Jeigu lyja, spektaklis gali vykti, bet jeigu, pavyzdžiui, vėjo stiprumas didesnis negu 20 m/s, spektaklio rodyti nebegalime. Na, dar perkūnija, žaibai – tai jau yra kliūtis,“ – šypsosi spektaklio aktorė Aušra Bakanaitė.

Belieka palinkėti aktoriams ir žiūrovams gero oro, puikios nuotaikos ir kuo smagesnių patyrimų – Klaipėdos lėlių teatro spektaklis „Ieškoma: teisybė“ šeštadienį 12 val. Klaipėdos skulptūrų parke. Spektaklyje vaidina: Aušra Bakanaitė, Monika Mikalauskaitė, Vytautas Kairys, Kęstutis Bručkus. Vaikams nuo 3 metų, spektaklio trukmė – 50 min.

Organizatoriai informuoja, kad prieš spektaklį laukia visų prie skulptūros „Keturiese“ (ji yra šalia Klaipėdos lopšelio-darželio „Svirpliukas“, Liepų g. 43.

Bilietai parduodami vieną valandą prieš spektaklį Klaipėdos skulptūrų parke arba juos galite įsigyti iš anksto Klaipėdos lėlių teatro kasoje bei tiketa.lt.

Taip pat bilietus galite rezervuoti paskambinę telefonu +370 46 239932.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių