Quantcast

Klaipėdos Kultūros fabrike vietų dar yra

Kiek ilgiau nei mėnesį veikiantis Kultūros fabrikas tuščias nestovi, tačiau pastebima rezidentų rotacija. Labiausiai objektu domisi teatralai bei dizaineriai. Kai kurie kūrėjai čia užsuka ir patys nežinodami ko.

Kiek ilgiau nei mėnesį veikiantis Kultūros fabrikas tuščias nestovi, tačiau pastebima rezidentų rotacija. Labiausiai objektu domisi teatralai bei dizaineriai. Kai kurie kūrėjai čia užsuka ir patys nežinodami ko.

Uostamiesčio menininkų ilgai lauktame Kultūros fabrike rezidentai dar neužpildė visų jų veiklai pritaikytų erdvių, tačiau to ir nesitikima.

"Turime savo programą, ją įgyvendinti reikia per trejus metus", – sakė objekto direktorė Raimonda Laužikienė.

Pašnekovės teigimu, kol kas viskas vyksta pagal planą. Anksčiau sudarytas potencialių rezidentų sąrašas šiek tiek kinta. Tai esą yra normalu – kai kurie nuomininkai pasitraukia, o jų vietas užima kiti.

Direktorė užtikrino, jog būgštauti, kad pastatas stovės niekam nereikalingas, nėra pagrindo, tačiau pripažino, jog laisvų vietų bus visada.

"Baimės nėra, nes kiekvienas daiktas, paslauga ar prekė suranda savo vartotoją", – užtikrino R.Laužikienė.

Atėjus 2015-iesiems, jau yra žinoma, kad į statinį įsikels dar penki ar šeši nauji rezidentai. Su jais pasirašytos sutartys.

Kol kas laisvų vietų Kultūros fabrike yra, todėl norintieji pradėti kūrybinę veiklą vis dar kviečiami.

"Šios patalpos yra specifinės ir dar laukia savo rezidento", – pripažino pašnekovė.

Šiuo metu galimybėmis įsikurti inkubatoriuje labiausiai domisi teatralai, dizaineriai bei informacinių technologijų specialistai.

R.Laužikienė pastebėjo, kad Kultūros fabrike yra įsikūrę labai įdomių sričių dizainerių, o atviroje biuro patalpoje jau dūzgia informacinių technologijų žinovų įranga.

Tiesa, pasitaikė ir tokių rezidentų, kuriuos į menų inkubatorių atvedė daugiau smalsumas, o ne vietos kūrybai paieškos.

"Jie patys nežino, ko jie nori ir kas jiems reikalinga. Manau, kad migracija bus labai didelė: vieni ateis, kiti išeis", – prognozavo R.Laužikienė.

Jos teigimu, tikėtina, kad dažniausiai keisis tie nuomininkai, kuriuos remia Klaipėdos savivaldybė, mat parama skiriama tik pusei metų, o paskui kūrėjui tenka verstis, kaip jis išmano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eilinis liberalu melas

eilinis liberalu melas portretas
Man tai uzstrigo labai jau liberalu velykiene uz ta pastata pergyvena, palaiko ji visom isgalem. Visi liberalai is to piniga dideli pasidare. Reikia traukti lauk tuos vagis is Klaipedos

to na

to na portretas
Saviems išsilavinimo ir nereikia, juk jie yra savi, ką nežinojai. Pasižiūrėkite, kaip kiti projektukai mieste sukasi, ypač kas liečia želdinių priežiūrą ir pan., o pamėginkite koią iniciatyva, kad savivaldtbei ir neko nekainuojančią mieste įgyvendinti, tai atsiranda N pasiteisinimų, kodėl negalima, o jau raštų "konkretumas" - atsakymų į prašymus- jis yra pasibaisėtinas, tik tam, kad toliau nebekiltų noras toliau kažką daryti, arba, kad nieko paprastas žmogus nesuprastum.

na

na portretas
Atkreipiau dėmesį, kad ponia Laužilienė labai mėgsta švaistytis tokiomis frazėmis, kaip: "Jie patys nežino, ko jie nori ir kas jiems reikalinga", " jei renginys pasibaisėtinas, tai ir žiūrovų nėra' ir t.t. tokias mintis nužvelgus, kyla abejonių dėl pačios ponios takto, išsilavinimo...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių