Quantcast

Klaipėdos Karlskronos aikštėje veikia interaktyvi skaitykla

  • Teksto dydis:

Užsukus į Klaipėdos Karlskronos aikštę, galima rasti įdomios veiklos visai šeimai. Birželį čia pradėjo veikti Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvi vasaros skaitykla, kuri atvira visiems ir liepą.

Ji veikia antradieniais–penktadieniais nuo 11 iki 19 val., šeštadieniais – nuo 12 iki 18 val. Visi renginiai – nemokami.

Pati azartiškiausia pramoga – orientacinės žaidynės „Šimtas istorijos pėdsakų“. Tai intelektuali pramoga visai šeimai, skirta viešųjų bibliotekų steigimo Klaipėdoje 100-mečiui. Žaidimas organizuojamas antradieniais–šeštadieniais 12 ir 15 val. Trukmė – 2 val. Karlskronos aikštėje (Danės krantinėje, prie Pilies tilto) startuojančios lenktynės vyksta senamiestyje ir visos distancijos įveikiamos pėsčiomis. Reikia turėti išmanųjį telefoną su interneto ryšiu. Norintieji išbandyti savo žinias apie Klaipėdą kviečiami suburti dviejų–penkių asmenų komandas ir registruotis @JaunimoBiblioteka „Facebook“ paskyroje.

Artimiausi renginiai

Iki liepos 4 d. pristatomos knygų parodos „Ilsėkis prie jūros ir tobulėk: knygos, kurios keičia gyvenimus“, „Šiuolaikinio meno albumai“.

Liepos 6–11 d. pristatoma knygų paroda „Harmoningo gyvenimo paslaptys“.

Liepos 3 d.

11–19 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

11–12 val. – mankšta su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuru. Balansinės platformos.

12–13 val. – pasakų lagaminas „Dangus griūva“: smagi vaidybinė edukacija mažiausiems.

13.30–15 val. – stalo (ir ne tik) žaidimų popietė. Šachmatų, „Jengos“ ar „Dobble“ žaidimo čempionatai, „Kahoot“ viktorinos, grindų žaidimo estafetės ir kiti smagūs žaidimai.

16–17 val. – muzikinė programa visai šeimai su klounu Bomu: žaidimai, šarados, fokusai, piešimas ant balionų, prizai ir siurprizai.

Liepos 4 d.

12–18 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

12–13 val. – lietuvių kalbos klubas užsieniečiams, norintiems pagerinti lietuvių kalbos žinias (susitikimai vyksta šeštadieniais).

13–15 val. – „Marmiai ir džiaugsmo fabrikėlis“ Klaipėdoje. Susitikimas-kūrybinės dirbtuvės visai šeimai su knygos autoriais Indre Pavilonyte ir Martynu Paviloniu. Jaudinantys atradimai su paslaptingaisiais Martvudo girios gyventojais marmiais.

Liepos 6 d.

19 val. – Žvejų rūmų pantomimos teatro „A“ programa.

20 val. – bardų dainos „Pasikalbėkime apie mus“. Dalyvauja Jonas Baltokas, Vilija ir Ramūnas Šepučiai („JieDu“) ir Domas Grumbinas (trimitas).

21 val. – Tautiška giesmė aplink pasaulį.

Liepos 7 d.

11–19 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

11–12 val. – mankšta su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuru. Šiaurietiškas vaikščiojimas.

12–13 val. – edukacinė programa vaikams „Kas yra Lietuva ir kas jai nutiko?“. Žaisdami žaidimus mažieji „išgyvens“ svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius.

13.30–15 val. – kūrybinės dirbtuvėlės vaikams „Eilėraščių paletė“. Gražiausi lietuvių poetų eilėraščiai vaikams popieriuje įgaus spalvingas formas.

15–16 val. – pažink neregio pasaulį: Brailio raštas, neregio kasdienybė, baltoji lazdelė. Edukacinis užsiėmimas su Lietuvos aklųjų bibliotekos darbuotojais.

17–18 val. – Pozityvistų klubo susitikimas. Projektas „Kipšo“ išvarymas, arba patyriminė savigalba“.

Liepos 8 d.

11–19 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

12–13 val. – teatralizuota-edukacinė programa vaikams „Pasislėpusios raidės“. Nukeliavę į Hertos Matulionytės knygą „Stebuklingasis raidynas“, mažieji sužinos apie nykštukų gyvenimą, kai nebuvo raidžių.

13.30–15 val. – koliažo kūrimo dirbtuvėlės šeimai.

15–17 val. – kavos keramika. Kūrybinis užsiėmimas suaugusiesiems su Rūta Kukevičiene. Dalyviai sužinos, kaip įdomiai ir originaliai dar kartą panaudoti tai, kas gali pasirodyti nebepanaudojama, – kavos tirščius.

16.30–18.30 val. – šokiai su kūdikiais nešioklėse „Joimove Babies“. Vadovė Indrė Neimantė.

Liepos 9 d.

11–19 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

11–12 val. – mankšta su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuru. Paspirtukai „Strike“.

12–13.30 val. – edukacinis užsiėmimas vaikams „Kas gyvena žolynėlyje?“. Mažieji keliaus į paslaptingą ir įdomų vabalėlių pasaulį, smagioje viktorinoje tikrins žinias bei kurs rėpliojantį vikšriuką.

14–15.30 val. – per knygą – į draugystę. Bus skaitomos ištraukos iš knygos „Draugystė ant straublio galo“, mokomasi gaminti voką, puošti atvirukus ir rašyti laiškus draugams.

17.30 val. – susitikimas su vandens sporto treneriu, instruktoriumi ir entuziastu Arnu Kiškiu.

Liepos 10 d.

11–19 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

12–13.30 val. – edukacinė pamoka suaugusiesiems „Klaipėdos senamiesčio vaizdai“ su fotomenininke Ingrida Mockute-Pociene. Iš ciklo „Fotografijos projekcija“. Projektas „Biblioteka bendruomenei: (ne)galios įkvėpti“.

14–17 val. – išmanioji laboratorija gamtoje. Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos organizuojami žaidimai su interaktyviais kubais „iMO–Learn“. Robotų kovos, dronai.

17.30 val. – akordeono muzikos koncertas su maestro Žygimantu Laurinavičiumi.

Liepos 11 d.

Nuo 12–18 val. – vasaros skaitykla. Vasara su knyga, vinilinės plokštelės, spauda, knygų mainai.

12–13 val. – lietuvių kalbos klubas užsieniečiams, norintiems pagerinti lietuvių kalbos žinias (susitikimai vyksta šeštadieniais).

14–15.30 val. – kūrybinė-edukacinė programa vaikams „Herojai – jais gimstama ar tampama?“ su rašytoja Šarūne Baltrušaitiene.

16–17.30 val. – „Klaipėdos zunda“ augina šokančias bendruomenes ir kviečia susipažinti su Europos šokiais. Dalyvauja senjorų šokių kolektyvas „Klaipėdos zunda“, Plungės senjorų šokių kolektyvas „Monajupė“, poetė Gerda Jankevičiūtė, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai Modestas Valeika (birbynė) ir Arnas Toliušis (fortepijonas).

Blogu oru renginiai bus perkelti į artimiausią biblioteką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia renginys?

Čia renginys? portretas
Čia gal pramoga? :D). Aikštėje nėra kas daugiau veikt o tik susėdus prėskai pilstyt iš tuščio į kiaurą? Manau kad tokios pigybės išgalvojamos projektiniams pinigams pasimt...Kur pasilinksminimai? Kur šokiai, dainos? Čia tai būtų smagus pasibuvimas.Ir aš su šeima ateičiau. O su knyga smagiau vienam namuos ar gamtoje bet ne su kažkokiais-tai skaitovais, rengovais ar reguliuotojais kvaršinančiais galvą ir trukdančiais susikaupti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Klaipėdoje liepsnos tango aistros
    Klaipėdoje liepsnos tango aistros

    Po savaitės Klaipėdoje galėsime išvysti vieną garsiausių šių dienų Argentinos tango šokėjų ir jo suburtą grupę. Pasaulio tango čempionu pripažintas šokėjas Marcos Ayala kitą penktadienį kaitins žiūrovų kraują ant...

  • Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas
    Spektaklyje „Atžalynas“ – vertybių priminimas

    Gegužės 3 d. 18 val. Žvejų rūmuose Klaipėdos žiūrovų lauks režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklis „Atžalynas“, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) pastatytas prieš daugiau nei dešimt metų. ...

    1
  • Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai
    Pagerbti ryškiausi metų kultūros ir meno šviesuliai bei jaunieji talentai

    Kultūros dienos išvakarėse Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. ...

  • „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei
    „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei

    Šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre prieš prasidedant Dmitry Krymov spektakliui „Fragmentas“, aštuntąjį kartą vyko tradicija tapusi „Mūzos“ apdovanojimo įteikimo ceremonija. Apdovanojimą &scaro...

    3
  • Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje
    Pažintis su švyturiais – ir ekskursijoje

    Klaipėdai šiemet minint Švyturių metus, uostamiestyje šiandien vyksta įvairūs renginiai. Vienas jų – ekskursija po Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus erdves, kuriose jau dešimtys klaipėdiečių turėjo galimybę susi...

  • Kare – laikantis Dievo įsakymo?
    Kare – laikantis Dievo įsakymo?

    Bėgant tretiems karo Ukrainoje metams, Lenkijos menininkai susivienijo ir sukūrė parodą „Penktasis Dievo įsakymas“. Joje dėmesys skiriamas ne tik karo žiaurumams išryškinti, bet ir priminti, ką reiškia Dekalogo įsakyma...

  • Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe
    Klaipėdoje – populiariųjų „Žemaitukų“ koncertas su gyvo garso grupe

    Viena populiariausių šių dienų tradicinės lietuviškos pop muzikos grupių „Žemaitukai“ kviečia į savo geriausių ir naujausių dainų koncertą Klaipėdoje. ...

  • Sakurų parke – koncerto repeticija
    Sakurų parke – koncerto repeticija

    Antradienio vakarą daugybė klaipėdiečių skubėjo į Sakurų parką. Šioje erdvėje pirmą kartą nuo jos atvėrimo žmonėms suskambo giesmės – čia vyko Žvejų rūmų mišraus choro „Cantare“ koncerto repeticija. ...

    2
  • Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus
    Dailininkas kuria istorijas ir paveikslus

    Rytoj Baroti galerijoje bus atidaryta kelių knygų autoriaus, humanitarinių mokslų daktaro Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda. Dailininko darbus inspiravo įvairiausi tekstai. Kartais prasilenkiantys su tikrove, neretai paremti realiais ...

  • Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato  „Džiazo miestą“
    Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir pianistas D. Golovanovas pristato „Džiazo miestą“

    Balandžio 17 d., Klaipėdos koncertų salėje, festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ metu, Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras ir džiazo pianistas Dmitrijus Golovanovas pristatys intriguojančią muzikinę programą, kurioje susipins d...

    1
Daugiau straipsnių