Quantcast

„Klaipėdos galerijos“ paroda intriguoja menininkų autoportretais

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos galerijos“ filiale „Herkaus galerijoje” (Herkaus Manto g. 22) iki lapkričio 2-osios veikia dailininkų autoportretų paroda.

Autoportretas yra bene patogiausias būdas menininkams panagrinėti savo būsenas. Tai liberalus jų požiūris į save, neįpareigojantis kūrybos procesas, kai laisva maniera galima išryškinti savo savybes, pateikti save visuomenei savikritiškai, o gal atvirkščiai – pagražintai, tiek, kiek neprieštarauja paties įsitikinimai.

Parodoje pristatoma pastarųjų metų kūryba. Skirtingomis technikomis kuriantys grafikai, skulptoriai, keramikai ir tapytojai jai pateikė autoportretus, atliktus skirtingomis priemonėmis, – vieni tapė aliejiniais dažais ar akrilu, kiti lipdė iš molio, skaptavo iš medžio ir t. t.

Pagrindinę ekspozicijos dalį sudaro Klaipėdos dailininkų darbai. Tarp jų – Juozo Vosyliaus, Augustino Virgilijaus Burbos, Virginijaus Viningo, Anatolijaus Klemencovo, Aurimo Eidukaičio, Danutės Žalnieriūtės, Daivos Ložytės, Gintauto Jonkaus kūriniai. Ekspoziciją papildė kitų Lietuvos miestų dailininkai – Bronius Gražys, Danutė Gražienė, Jolanta Galdikaitė, Virginija Degenienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių