Quantcast

Klaipėdos festivalio scenoje – vienas žymiausių Lenkijos bosistų

  • Teksto dydis:

Nenumaldomai artėjanti jau 25-oji Klaipėdos pilies džiazo fiesta žada būti išties įtraukianti ir nepaliekanti abejingų. Šiemet scenoje išvysime neabejotinai vieną laukiamiausių garsiausių pasaulio džiazo festivalių svečių, bosinės gitaros virtuozą – Wojtek Pilichowski.

„Nuoširdus, tikras ir originalų muzikos skambesį turintis W. Pilichowski yra vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų ir džiazo muzikos revoliucionierių. Labai svarbu ir tai, kad kartu su savo muzika jis neša stiprią žinutę, kviečiančią kiekvieną įsiklausyti į save, nusimesti netikrumo kaukes ir tiesiog būti savimi. Neblėstančia energija pulsuojantis atlikėjas yra linkęs eksperimentuoti, itin kūrybiškai žvelgti į kiekvieną savo pasirodymą, todėl tiesiog nekantraujame, kol galėsime jį išvysti festivalio scenoje“, – kalbėjo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Iš Lenkijos kilusio W. Pilichowski bosinės gitaros kelionė prasidėjo, kai jam buvo vos 14 metų. Mamos ir senelio į muzikinį kelią pastūmėtas atlikėjas tuomet pradėjo lankyti muzikos mokyklą, klausė ir grojo įvairių žanrų muziką bei tokiu būdu ieškojo savęs. Atlikėjas pripažino, kad nors mokyklos mokytojai buvo profesionalai, tačiau tikraisiais jo mentoriais ir įkvėpėjais, visiškai pakeitusiais požiūrį į muziką, tuo metu tapo žymieji: Marcus Miller, Stanley Clarke, Sting, Mark King, Pino Palladino ir John Patitucci.

Šiandien W. Pilichowski save gali vadinti ne tik kompozitoriumi, bosinės gitaros virtuozu, prodiuseriu, dešimčių įvairių apdovanojimų savininku, bet ir kelių muzikos vadovėlių autoriumi, specialių meistriškumo stovyklų, seminarų ir pamokų iniciatoriumi bei dėstytoju. Taip pat daug apie muzikanto įvairiapusišką profesionalumą pasako iškalbinga jo biografija, kurioje – 16 solinių ir daugiau nei 200 kartu su kitais žymiais atlikėjais įrašytų albumų, parduotų daugiau nei 6 mln. kopijų tiražu.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 6-8 d. kruizinių laivų terminale.

Visi renginiai nemokami.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių