Quantcast

Klaipėdos etnokultūros centre – knygos sutiktuvės ir koncertas

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks dr. Dalios Kiseliūnaitės elektroninės knygos pristatymas ir postfolkloro muzikos dueto „Ramėja“ koncertas.

Klaipėdos krašto toponimai

Spalio 28 d. 17.30 val. Lietuvių kalbos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja dr. D.Kiseliūnaitė pristatys savo elektroninę knygą „Klaipėdos krašto toponimai. Istorinis ir etimologinis registras“.

Klaipėdos krašto vietovardžiams skirtoje knygoje supažindinama su moksliniais kaimų vardų ir vandenvardžių kilmės aiškinimais, pateikiamos įžvalgos apie regioninę vardų formų specifiką, samprotavimai apie normines vardų formas, abejotinus ir klaidingus rekonstrukcijos ir vartosenos atvejus. Tyrimo medžiagą sudaro esami ir buvę buvusios Klaipėdos apskrities gyvenamųjų vietų vardai ir vandenvardžiai (dabartinių Klaipėdos ir Kretingos rajonų „prūsiškoji“ dalis).

Renginio dalyviai kviečiami ne tik susipažinti su knygos idėja, bet ir su techninėmis jos naudojimo galimybėmis, užduoti rūpimus klausimus. Knygos redaktorės dr. Dalios Jakulytės sukurta elektroninė versija prieinama visiems interneto vartotojams, todėl į susitikimą kviečiami įvairaus amžiaus ir išsilavinimo žmonės, kurie domisi Klaipėdos krašto istorija.

Dueto „Ramėja“ pasirodymas

Spalio 29 d. 18 val. Klaipėdos etnokultūros centre koncertuos postfolkloro muzikos duetas „Ramėja“: Kristijonas Lučinskas ir Marija Magdalena Žemaitytė.

Šis duetas lietuvių liaudies dainų melodijas sujungia instrumentinėmis bei vokalinėmis improvizacijomis. Kurdami šiuolaikišką postfolkloro muziką, atlikėjai pasitelkia tradicinius instrumentus – kankles, birbynę ir kitus, naudoja akustinių ir elektroninių instrumentų garsynus. Jaukų spalio vakarą grupė pristatys kūrinius iš šiuo metu įrašinėjamo pirmojo „Ramėjos“ albumo.

Dr. D.Kiseliūnaitė. / Asmeninio archyvo nuotr.

K. Lučinsko kūrybiniai darbai girdimi Lietuvos bei užsienio eteryje, teatruose, festivalių scenose, muzika skamba prestižiniais apdovanojimais įvertintuose spektakliuose. M.M.Žemaitytė yra žinoma Klaipėdos jaunimo teatro aktorė, grupės „Graži ir galinga“ narė, aktyviai dalyvauja socialiniuose bei meniniuose projektuose Lietuvoje ir Afrikoje.

Abu renginiai – nemokami, bet dalyvių skaičius ribotas, todėl būtina registracija tel. (8 46) 312 113.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada bus

Kada bus  portretas
panaikinta ta šaraškino kontora pilna dykaduonių?Be ,,šokių ant bruko" ten daugiau nieko gero nevyksta.Tokie centrai kaip Komunikacijų ar Tautodailės Klaipėdoje turėtų vystyti kryptingą Paveldo ir senųjų amatų populiarinimo veiklą, organizuoti tikras edukacijas, padėti tiems dar išlikusiems šviesuoliams - kūrėjams o čia..Vykit lauk tą vadove.Tiek metu sėdi ir nhja nieko nenuveikia tik pinigus ima ir uždarytas patalpas laiko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių