Quantcast

Klaipėdos džiazo festivalyje gros danai „Jazz Five“

  • Teksto dydis:

Nenumaldomai artėjantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato dar vienus šių metų savo svečius – energingąjį penketuką iš Danijos „Jazz five“. Birželio 7-9 dienomis, Kruizinių laivų terminale, Klaipėdą sudrebinsiančio festivalio scenoje danai pakvies pasinerti į tikrąjį Naujojo Orleano siautulį, pagardintą unikaliu funky, bliuzo ir jazz'n'roll muzikos stilių kokteiliu su išskirtiniu šiaurietiškuoju prieskoniu.

„Siautulingojo penketuko „Jazz Five“ nariai tituluojami tikraisiais šiuolaikinio Naujojo Orleano muzikos ambasadoriais Danijoje, siekiančiais sušildyti šią Šiaurės Europos šalį pasaulio džiazo sostinės dvasia. Tad neabejoju, kad saksofonininkai Johan Bylling Lang ir Jeppe Zacho, grupės vokalistas, o kartu ir bosinės gitaros virtuozas Jonas Starcke, būgnininkas Stefan Anderson bei klavišinių meistras Esben Hillig savo šiltos energijos banga užlies ir festivalio Klaipėdoje žiūrovus“, – sakė Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė.

Danų muzikantų penktukas „Jazz Five“ susibūrė 1996-aisiais bei nuo tada jau surengė daugiau nei 1000 koncertų visame pasaulyje – nuo Britų Kolumbijos iki Pietų Korėjos. 2014-aisiais ir 2016-aisiais grupė taip pat pelnė laurus Danijos džiazo muzikos apdovanojimuose.

Ir nesvarbu, ar mes kalbame apie šio danų penketuko koncertą džiazo klube, privačiame vakarėlyje ar garsiausiame pasaulio džiazo festivalyje, jų pasirodymai visad išsiskiria unikalia charizma. Kartu tai – ir niekad vietoje nenustygstanti „prakaito varvinimo mašina“, tikra vakarėlio siela, savo unikaliu muzikos kokteiliu visus be išimties žiūrovus išjudinanti iš savo vietų, lyg kviestu pasinerti į garsiojo karnavalo  „Mardi Gras“ šėlsmą Naujajame Orleane.

Per savo gyvavimo istoriją „Jazz Five“ taip pat išleido penkis albumus, paskutinysis kurių – „Belleville Street“ – 2014-aisiais įrašytas Naujajame Orleane, tapęs senos grupės svajonės išsipildymu ir susilaukęs itin palankių Danijos muzikos kritikų vertinimų. Šis albumas - tai tikras Naujojo Orleano klubų, skersgatvių, pašėlusių festivalių garsų mišinys, praturtintas išskirtiniu „Jazz Five“ atliekamos muzikos stiliumi.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Papasakojimas

Papasakojimas portretas
Kam ta pompastika tam džiazo festivaliui???? kad nemokamas? kad tai organizuoja meras? (būtent meras o ne merienė, kuri to neįstengtų be vyto), kad geros grupės?.... tik ne dėl grupių. pernai festivalio svečiai parodė, kad MIRĖ festivalis. pernai vinis buvo muzikinio teatro vadovo "džiazo atlikėjo" koncertas :))) Šiemet, likus iki keliems mėnesiams, dar net programos nėra:))))) Seniai čia nebegroja joks džiazas, seniai čia nebėra žvaigždžių. tik labai jau mandri pristatymo tekstai ir tai, kad organizuoja "asai" pilies džiazo festivalis apgaudinėja žmones, kad wou. Kas savaitę geresnius koncertus gali paklausyti Palangos Ramybėje ar Vandenyje ar Jazzpilyje. Nuostabiausi, tikro džiazo koncertai Vilniuje, Kaune, Birštone. Čia, scenoje piguškės dėl didžiulio pelno šeimai :) Ir nė kiek man ne gėda už šią teisingą nuomonę. Negražu visus mulkinti metus iš metų pridengiant Klaipėdos valdžia, kaip stogu :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių